ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Chris Rosander – The Monster Inside

25 åriga Chris Rosander från Örnsköldsvik har skrivit musik sedan han var 14 år gammal och har sin ringa ålder till trots redan hunnit samarbeta med Michael Ruff, Paulo Mendonca, Frank Ådahl, X-Romance samt välgörenhetsprojektet Save The Noize.

Debutalbumet ”King Of Hearts” släpptes 2020. Eftersom pandemin då stoppade alla speltillfällen påbörjades istället arbetet med ”The Monster Inside” tämligen omgående. Enligt Chris själv en sorts konceptalbum där vi under 11 låtar får följa olika människors skruvade/mörkare sida. Alla har en sida av oss själva som vi helst inte låter någon annan se, dvs ”monstret inuti”. Som i många andra artisters fall de senaste åren märks att Chris också påverkats av coronarestriktionerna i sitt textförfattande. Pandemilyriken är tydlig i ”Nothing Lasts Forever”.

Rent hantverksmässigt finns det inget att anmärka på. Chris är tveklöst både en kompetent låtskrivare och en duktig sångare och ”The Monster Inside” är ett välljudande album med klanderfria musikaliska insatser. Samtidigt är det en ganska homogen skiva med ungefär samma stämning, dynamik och tempo rakt igenom. Det blir lite trist och enahanda ur albumsynpunkt, lite större variation hade inte skadat. Jag har också en tendens att sväva iväg i tankarna och tappar lätt intresset när det blir för ”jazzigt” och ”westcoastigt”, vilket det ofta blir här. Några exempel är spår som ”Only Hearts Die Young” och ”Northern Lights”. Även när det blir för sockerfluffigt som i ”When I’m Gone” tryter tålamodet.

Som den sucker för snygga refränger och hookiga melodier jag är, blir de spår jag främst fastnar för istället låtar som ”The Labyrinth Of Love”, ”High On Love” och plattans kanske allra starkaste stjärnor ”Broken Soul” och ”This Isn’t New”.

Älskare av westcoastinfluerad AOR och melodiös rock kommer säkerligen hitta mycket godis här, framförallt fans av TOTO och Work Of Art. Chris röst påminner faktiskt också i klangen en del om Fergie Frederiksen (TOTO, LeRoux) och Lars Säfsund (Work Of Art), och det är ju då rakt inte det sämsta.

Band: Chris Rosander
Titel: The Monster Inside
Genre: AOR/Melodic Rock
Skivbolag: Pride & Joy Music
Releasedatum: 17/2
Bästa spår: Broken Soul, This Isn’t New, The Labyrinth Of Love, High On Love
Betyg: 3/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER