ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Black Label Society – Catacombs Of The Black Vatican

bls-catacombs-of-the-black-vatican250

Låt mig först klargöra en sak: Jag älskar verkligen BLACK LABEL SOCIETY´S hårdare sida och är inte så värst förtjust i deras betydligt lugnare dito, även om det givetvis finns vissa undantag från den regeln. Min favoritplatta med BLS är och förblir “The Blessed Hellride”, men jag håller även den betydligt nyare “Order Of The Black” väldigt högt.

Nya skivan tenderar att bli lite för lugn eller seg, om man ska axla manteln som småsur “recensent-gubbe”. Flertalet låtar flyter fram i någon form av halvfart, de är varken lugna eller speciellt tunga heller för den delen. Visst finns det sväng och sköna gitarrer i nästan samtliga låtar, men för att få upp betyget ett eller ett par snäpp, så hade jag gärna sett att det varit några fler låtar med mera drag och energi i.


Egentligen så tycker jag att det mesta fallerar i själva produktionen/mixningen. Hade man valt att göra gitarrerna mera framträdande i ljudbilden, så hade det givetvis adderat nödvändig tyngd till plattan och det hade med högsta sannolikhet höjt helhetsintrycket med x-antal procent. Så det största problemet är inte själva låtkvalitén, utan faktiskt hur de presenteras på den här lilla plastbiten.

Låtar som ändå höjer skivan så pass att den hamnar på en medelstark sexa är: “Heart OF Darkness”, “Damn The Flood” och “I´ve Gone Away”. De hade platsat på vilken BLS-platta som helst! Det finns ytterligare några låtar som visar bandet från den “bättre” sidan så att säga. Men en platta som på sin höjd består av 5st riktigt bra låtar, räcker ju tyvärr inte riktigt till.

Annons:

“Catacombs Of The Black Vatican” är en bra platta, inte tal om det. Men Zakk och company hade behövt prestera på en högre nivå för att jag skulle vara helt nöjd. Det är bara att hoppas att detta är en så kallad “mellanplatta” och nästa blir en riktig dräpare. “Riffmaster” Zakk behövs verkligen på den absoluta toppen och inte harva runt i medelmåttighetens potatisland!

Band: Black Label Society
Titel: Catacombs Of The Black Vatican
Genre: Stoner/Hårdrock
Skivbolag: Mascot Label Group
Speltid: 44:58
Releasedatum: 2014-04-14
Betyg: 6/10
Bästa Låt: I´ve Gone Away

 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT