ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Delain – The Human Contradiction

Delain-The-Human-Contradiction250

Förra sommaren, när jag för första gången någonsin såg DELAIN live (Sabaton Open Air). Så slog det mig vad mycket hårdare och livfullare de lät live, än de gjorde på skiva. Jag skrev i liverecensionen att jag önskade att denna “tuffhet” skulle svärta av sig på nästa platta och det är precis vad som har hänt på “Human Contradiction”.

Rent musikalisk, så är skillnaden inte så där jättestor. Det är bara det att gitarrerna fått mycket större plats och mer spelrum i produktionen. Lägg där även till en ökad influens från sentida NIGHTWISH och ni vet i stora drag hur plattan låter.


DELAIN lyckas väldigt bra väva ihop det melodiösa från till exempel band som WITHIN TEMPATION och det tyngre, mer teatraliska sound som NIGHTWISH och EPICA har. Med andra ord, så är musiken både lättsmält och samtidigt står den pall för tidens nötande tand också.

För mig personligen, så har bandet lyckas höja sig flera snäpp och där jag förut tyckte de var medelmåttiga, är de nu snarare ledande i genren. Jag hade det lite på känn att det skulle bli så och jag är enorm glad att mina föraningar visade sig vara helt riktiga.

När det gäller favoritlåtar, så kan man faktiskt välja vilken av de fyra första låtarna som helst. De är bra på helt olika sätt. Inledande “Here Come The Vultures” hade definitivt platsat på de “nattönskade” finnarnas senaste album. “Your Body Is A Battleground”, som faktiskt gästas av Marco Hietala, är både tung och melodiös. Den melodiösa duon “Stardust” och “My Masquerade” doftar en hel del av PARADISE LOST och framförallt då deras platta “Symbol Of Live”.

Resten av skivan fortsätter på den redan inslagna vägen och det är verkligen ett otroligt stark album, som holländarna lyckats prestera den här gången!

Band: Delain
Titel: The Human Contradiction
Genre: Symfonisk goth metal
Skivbolag: Napalm Records
Speltid: 52:41
Releasedatum: 2014-04-04
Betyg: 8/10
Bästa låt: Stardust/Here Come The Vultures

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link