ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Johan Reinholdz – Weightless and Numb

Jösses, sicken överraskning! Mer eller mindre hela plattan kan sammanfattas så. Den här skapelsen stryker inte alltid medhårs. Men jag bara älskar det! Ta den fullkomligt vansinniga 12-minutaren “One Consciousness” som repeterar ett intalat mantra över en ständigt återkommande gitarrslinga. Tänk dig ett Pink Floyd som snaskat i sig precis hela Timothy Leary’s LSD-stash och sedan rumlat in i studion för att spela in sina hallucinationer. Typ. Flummigt är det i alla fall.

Här finns blott ytterst små spår av Herr Reinholdz tidigare bravader med Progressive Metal-hjältarna i Andromeda (Vi vill ha ett nytt album nu!
Snälla! MVH/ Alla), hans egensinniga och finurliga solokvist i Nonexist eller nu senast som flinkt fenomenal inhoppare i Death Metal-titanerna i Dark Tranquillity.

Musiken vi bjuds på är ofta vacker, nästan skör i sin natur. Låt mig ta ett exempel i “Where Sorrow Comes To Die” där gitarristens varma ton tar med oss på en i det närmaste sakralt vacker resa. I de spår där Johan bjuder oss på sång så är den ungefär så långt man kan komma från hans bastanta brölande i Nonexist. Med sina sirliga sångstämmor så hookas i alla fall den här lyssnaren totalt och betyget blir också därefter.

Langar in en ordentlig brasklapp för den som uteslutande lyssnar på snordistad metal, stolt stolpar runt i en regelrätt battle west med minst 40 patchar och oironiskt diggar Jugoslaviska rehearsal-demos från 80-talet. Detta kan näppeligen klassas som hårdrock, det är inte ens i närheten. Men vad spelar det för roll egentligen? Bra musik är bra musik och det här är banne mig utmärkt, på min ära!

Varmt rekommenderad!

Artist: Johan Reinholdz
Titel: Weightless and Numb
Skivbolag: Eget släpp
Datum: 2022-12-22
Bästa spår: “Where Sorrow Comes To Die” och “Bury Me In Your Heart”
Betyg: 4.0/5.0

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER