ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Sunstrike – Rock Your World

Sunstrike-omslag-250

När nya band dyker upp är det alltid lika intressant och Sunstrike är sannerligen ett av de mer intressanta banden på senare tid ifrån Sverige. Sunstrike startades av Joachim Nordlund och Johan Lindstedt från bandet Astral Doors tillsammans med Theander Expression-sångaren Christian Hedgren vilket kanske ger föraningar. Men detta låter inte som något av ovanstående band utan är istället en mycket bra definition av skandinavisk melodiös hårdrock av det bättre slaget.

Här finns det riff, keyboardmattor, AOR -refränger och harmonier som tillsammans ger melodier och låtar som är skickligt framförda tillsammans med en snygg och slagkraftig produktion från Blowout Productions och Erik Mårtensson. Redan på det visuella planet imponeras jag av en snygg logo på konvolutbilden, som i sin tur innehåller en snygg och för musiken beskrivande färgskala.


Skivan har föregåtts av några demospår som varit imponerande för ett inom genren debuterande gäng. Skivan har tolv spår och det hela varar över 48 minuter. Det första som slår mig är hur genomarbetat det låter av varje individs bidrag till denna skivan. Det blir tydligt att nivån är hög både på utförande och komponerande.

Annons:

Musiken förmedlar positiva känslor och de gör sitt yttersta att “rocka” vår värld, vilket med tanke på rådande årstid känns både naturligt och passande.

Många verser på skivan är bländande snygga och ibland överträffar de till och med refrängen något som gör att en del låtar planar ut en aning och inte når ända upp samt att vissa refränger med sin trallighet tar det tuffa och muskulösa ur låten. Detta är dock delvis ursäktat då detta är bandets första skiva. Kanske beror det delvis på att Astral Doors heavy metaltrallande fortfarande sitter i, men jag ser med spänning fram emot vad nästa steg kommer att bli.

Det är trots allt en imponerande debut lik den Diamond Dawn gjorde förra året, men Sunstrike är köttigare och känns mäktigare än många svenska band just nu. Låt oss nu hoppas att de bygger vidare på detta och låter solen träffa oss igen.

Band: Sunstrike
Titel: Rock Your World
Genre: Melodisk Hårdrock
Skivbolag: Metal Heaven
Releasedatum: 2014-04-25
Betyg: 7/10
Bästa låt: Roll The Dice

{youtube}IhXKcov_tms{/youtube}

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT