ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Evil Masquerade – The Digital Crucifix

evil masquerade digital crucifix250

När det stod klart för mig att mannen med guldrösten, Apollo Papathanasio, inte längre fanns kvar i bandet så fylldes hjärtat med ett enormt tvivel. Ingen kan fylla denna mans sångarskor i detta bandet. Hur kommer Black Ravens Cry att låta live, t.ex.? Är detta sista sucken från detta gravt underskattade band? Ja frågorna var, om än I-landsbetonade, rätt många.

Jag hade ingen koll på vem som skulle ta över micken, det skall erkännas. Min tillfälliga ignorans fick dock sitt slut när min eminenta chefredaktör på ett ytterst förlåtande sätt förklarade för mig efter en Saffire-spelning i Falköping (!) i början av mars att nämnda bands sångare var EM’s nya tillskott. Apan är den siste att få veta…
Att denna herre vid namn Tobbe Jansson vet att utnyttja stämbanden visste jag sedan innan och definitivt efter den kvällen men att få det att låta bra i ett annat band är en annan femma.

Nåväl, jag drar igång premiärlyssningen…Va fasen, Tobias låter ju som Apollo, har de verkligen bytt? Nåväl, det är en annan sak som fångar intresset omgående och det är Henrik Flymans solklara flirt med tonerna från hans medverkan i Wuthering Heights (Har ni missat “Far From The Madding Crowd” så har ni missat mycket). Ett synnerligen fräckt och effektfullt tilltag. Det är sen, i efterkommande “The Extra Mile”, som bandet verkligen visar var de menar. Man går in stenhårt och leker sig igenom låten och det är där man fattar att Tobias Jansson besitter en bredd i sin sång som är ovärderlig.
När jag senare hör “Lady of The Night” blir jag lätt jag golvad. En så fruktansvärt bra låt! Jag älskar Apollos röst men Tobias är definitivt inget nerköp i jämförelse!

Man har i Artur Meinild en organist som måste vara i rakt nedstigande led från gud (ja, jag är en orgelonanist men det vet ni). Dennis Bühl och Thor Jeppesen i rytmsektionen gör heller ingen besviken.

Detta är ett album som uppvisar få svagheter och det är en comeback som heter duga! Gillar man det oförutsägbara och att bli överraskad av det man hör, old school blandat med nya hårdare tongångar, ja då rekommenderar jag varmt denna platta.

Band: Evil Masquerade
Titel: The Digital Crucifix
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: Dark Minstrel Music
Producent: Henrik Flyman
Releasedatum: 2014-04-22
Betyg: 9/10
Bästa låt: Lady of The Night

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER