ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Winger – Better Days Comin’

Winger-omslag250
Detta New York band släpper nu sitt sjätte album sedan starten 1987, dock har de splittrats och återförenats i flera omgångar sedan dess. Senaste albumet “Karma” kom 2009 så detta band kan inte beskyllas för att spotta ut skivor på löpande band. Apropå “Karma”, gillade du de tidigare skivorna “Pull” och “Karma”? Kan du föreställa dig att slå samman dessa två? Då kanske detta kan vara något för dig, för det är den känslan som rotat sig efter att ha lyssnat på “Better Days Comin´” ett tag.

De progressiva delarna finns kvar från “Karma”, produktionen är organisk och kristallklar och tillsammans med Kips oerhört starka stämma samt den odiskutabla kompetensen hos resterande musiker så kommer de långt. Låtarna varierar i karaktär och utförande och lämnar totalt sett en bra blandning. Feel good-känslan är mer utpräglad på denna skiva än på föregångaren, som till exempel den funkgungande refrängen i titelspåret som inte är mycket hårdrock alls men förmedlar en härlig känsla istället.


Den inledande trion låtar genererar i ett godkännande betyg bara de. “Midnight Driver Of A Love Machine” startar skivan med motorvrål och vill man bara höra en rock anthem under 2014 så kan man lyssna på denna. “Queen Babylon” drar ned tempot en aning men innehåller istället de absolut finaste och unika melodier man kan få höra av Winger. Efterföljande “Rat Race”, som är första singel från skivan, höjer tempot igen och är godkänd.

Annons:

“Tin Soldier” kommer efter titelspåret och är åt det progressivare hållet och just det progressiva håller de på en bra balans skivan igenom. “Tin Soldier” sjönk inte in vid första lyssningen -vilket många av låtarna faktiskt inte gjorde. Denna skiva behöver ett par snurr innan man uppskattar den till fullo och det finns potential att den växer ytterligare.

“Everwonder” är en semiballad som klockar in på drygt sju minuter. Denna är vacker och känsloladdad och är bland de bättre spåren och ger oss en bra bild av det unika med Winger. När den ebbar ut så kommer en av skivans bästa rockrökare, “So Long China”, som med ett ordentligt driv når sitt crescendo i den välljudande och smittsamma refrängen.

Mot slutet av skivan så avtar intresset en aning och de sista spåren blir lite anonyma även om den lugnare låten “Be Who You Are, Now” är vacker. Det är faktiskt i de lugnare låtarna som Winger visar sin skarpa nerv och fingertoppskänsla och då blir som bäst.

Mer positiv än “Karma” och likvärdig i jämförelse men inte riktigt lika bra. Men det råder inga tvivel om att ett band som Winger behövs i den musikaliska sfären då de förmedlar ganska säregna melodier och känslor med sin mustiga, tunga och snygga hårdrock. Jag skulle stolt bära en t-shirt med den snygga konvolutbilden på.

Band: Winger

Titel: Better Days Comin´

Genre: Hårdrock

Skivbolag: Frontiers

Releasedatum: 2014-04-18

Betyg: 6/10

Bästa låt: Queen Babylon

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking start_date=2023-03-01 end_date=2023-03-31 category="14" size=small rows=99]
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking rows=99 size=small start_date=2023-02-01 end_date=2023-02-28 category="14, 17, 7528, 6895"]
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT