ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

H.E.A.T – Tearing Down The Walls

heat-tearing-down-the-walls-album-250

Nionde april 2014. Ett datum som innebär att jag kommer spendera min 23-årsdag med att vråla med i refrängen till “A Shot At Redemption”, digga ikapp till tonerna av “An Eye For An Eye” och sjunga med i titelspåret “Tearing Down The Walls”.

Ända sedan H.E.A.T släppte Address The Nation 2012 så har jag haft allvarliga cravings efter att få höra nytt material från bandet. Först undrade jag om det var möjligt för Tearing Down The Walls att toppa sin föregångare, såhär i efterhand kan jag meddela att svaret på den frågan är ja. Från första lyssningen så har albumet växt sig rakt in i hjärtat och jag fullständigt ryser av välbehag över det råare och tuffare soundet som H.E.A.T bjuder på.


När Dave Dalone meddelade att han skulle lämna bandet så kunde jag inte låta bli att sörja en aning och sedan fundera på hur detta skulle påverka dem, både live och på platta. Men H.E.A.T verkar inte ha några gränser och det känns fantastiskt att utvecklingen går framåt för ett svensk band som i mitt tycke verkligen förtjänar det. Därför drar jag en lättnadens suck när jag hör albumets sjunde spår “We Will Never Die”. Textmässigt så träffar det så jävla rätt.

Vad som glädjer mig mest är att allt det jag älskade med Address The Nation har förts över här. Fast denna gången ännu starkare, bättre och med en tydlig utveckling. “Eye For An Eye” har en melodi som får håret på mina armar att stå. Skulle jag känna för att böla någon gång så är “All The Nights” en fantastisk ballad. Själv tycker jag att H.E.A.T bjuder på sitt bästa album hitills och tillsammans med producenten Tobias Lindell så har de lyckats arbeta fram något som är så nära musikalisk perfektion som möjligt.

Bland alla catchiga melodier så finns även en “In-your-face”-attityd och ska jag sammanfatta det för mig själv: Erik Grönwall bjuder på en sång som är out of this world, refrängerna är to die for och melodierna är bara ren eargasm. AOR när den är som bäst och grädden på moset är den råa attityden som spetsar alltsammans till fullo. Jag har en känsla av att det enda som kan stoppa H.E.A.T är de själva – Vilket förhoppningsvis inte kommer att hända, för det här bandet kan komma långt. Ja, ungefär hur långt som helst.

Nämnde jag att jag inte hade kunnat tänka mig en bättre födelsedag? Tack, H.E.A.T.

Band: H.E.A.T
Titel: Tearing Down The Walls
Genre: AOR/Rock
Skivbolag: GAIN
Releasedatum: 2014-04-09
Betyg: 9/10
Bästa Låt: Eye For An Eye

 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link