ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Gamma Ray – Empire Of The Undead

gamma-ray-empire-of-the-undead-jewel-case250

Ända sedan Kai lämnade “pumpskutan” 1988, har hans “nya” band GAMMA RAY nästan alltid varit bättre än HELLOWEEN. Förra plattan däremot, var i sammanhanget en blek historia och jag blev minst sagt besviken på den.

När ep´n “Master Of Confusion” kom ut förra året, så tändes hoppet om ett vitalt GAMMA RAY igen. Det visade sig att den känslan var helt rätt och riktig, för “Empire OF the Undead” är inte bara en grym låt, utan titeln på ett riktigt bra album också!

Skivan sparkar igång med den 9 minuter långa “Avalon”, den sätter standarden direkt och jag tycker det är en av de allra bästa långa låtar, som Kai någonsin har skrivit/deltagit i. Överlag flirtar plattan väldigt mycket med 80tals heavy metal och det lånas ganska frisk från gamla klassiska band. Men det har ju i princip Kai alltid gjort och när det görs med stor kärlek och ackuratess, så är det definitivt inom ramarna för det acceptabla.

Jag tycker att Kai´s röst bara blir bättre för varje platta eller så är det så, att man vänjer sig mer och mer vid den? Hursomhelst så skulle jag inte vilja byta ut honom mot någon annan, eftersom hans röst sätter en väldigt personlig och viktig prägel på bandet.

Utan tvivel är denna heavy metalorienterade power metal-platta, den bästa GAMMA RAY gjort sedan “Majesty” och just den skivan rankar jag oerhört högt i deras katalog.

Band: Gamma Ray
Titel: Empire Of The Undead
Genre: Power metal/Heavy metal
Skivbolag: eAR Records
Speltid: 56:50
Releasedatum: 2014-03-28
Betyg: 8/10
Bästa låt: Empire Of The Undead

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER