ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Brainstorm – Firesoul

brainstorm-firesoul-250

Förra plattan var en klar uppryckning efter några “magra” år. Detta år måste jag tillstå att BRAINSTORM verkligen är tillbaka på den absoluta toppen igen! Kanske var det så enkelt att Andy B Frank hade för mycket att göra och att nedläggningen av SYMPHORCE, gjorde att BRAINSTORM växte sig riktigt starka och vitala igen.

Det går utan omsvep att placera denna platta, bland de allra bästa bandet har gjort i karriären. Skivan är inte lika progressiv som några av deras tidigare alster varit, utan är mer “pang på rödbetan”. Men helt utraderad är inte den progressiva ådran, utan det finns fortfarande låtar som har lite mera “komplexitet” i sig. Till dessa räknar jag bland annat in “Entering Solitude” och framförallt “Recall The Real”, vars inledning får mig att tänka på början på “Best I Can” med QUEENSRYCHE.

Det som verkligen slår en efter några genomlyssningar, är hur fantastiskt bra refrängerna är på de allra flesta låtarna. Andy´s röst är som vanligt rent magisk. Produktionen är dessutom kraftfull och ger albumet ytterligare i skjuts i rätt riktning.

Ska man trots allt klaga på något, så är det att låtarna tenderar att börja låta lite för lika, ju längre in i plattan man lyssnar. Låt för låt är det närmast fläckfritt, som helhet tar det ner skivan en halvpoäng eller något sådant. Med lite mera variation, så hade jag gladeligen satt en nia i betyg. Nu stannar det istället vid en medelstark åtta, om nu det skulle vara dåligt på något sätt. Detta album hamnar med största säkerhet på min topp 10-lista, när skivåret ska summeras i slutet på december.

Det känns som det är helt rätt år att se BRAINSTORM live och det tänker jag definitivt göra i sommar också!

Band: Brainstorm
Titel: Firesoul
Genre: Power metal
Skivbolag: AFM Records
Speltid: 48:01
Releasedatum: 2014-04-04
Betyg: 8/10
Bästa låt: Firesoul

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER