Lé Betre – Melas

169 Shares

1655924 639041309466811 986075718 n

 

Sa ni att dessa herrar härstammar från Leksand? På Lé Betres debutfullängdare “Melas” finner ni inga fiolkryddade valser om dalahästar och fjälltopar, utan dånande ökenrock så knastertorr att det säkert sprutar sand ur förstärkarna när bandet tar ton men ändå framfört med en nerv och energi som är sällsynt för band av denna typ.De nio spåren är allt i från skallerorms-skallrande ‘Gowns & Crowns’ till suggestiva ‘Tyresoe’. Mittendelen med godbitar som ösiga ‘Sir Meadows’, tuffa ‘Snake Eyes’ och träskbluesiga ‘By The Great White Lights Pt. 2’ skäms inte heller för sig och misstanken att låtarna växer när de framförs live är stark.

Vokalisten Marcus Jonsson tillför mycket till att Lé Betre får en egen identitet som band. Hans raspiga pipa passar musiken lika bra som en skräddarsydd kostym på en slipad mäklarhaj.

Extra plus ska också ges till att bandet håller sig under tvåsiffrigt gällande låtlistan. Det finns inget överflödigt på “Melas”, som redan nu kan utses till ett av årets bästa svenska släpp.

Band: Lé Betre
Titel: Melas
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Egen utgivning
Releasedatum: 2014-02-28
Betyg: 8/10
Bästa låt: Gowns & Crowns

 

 

169 Shares

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
Sweden Rock Magazine

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!