ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Iggy Pop – Every Loser

Att Mr Osterberg a k a Iggy Pop fortfarande skulle vara vid liv när han nu passerat 70 år med bred marginal var det nog få som trodde på 1970-talet. I april blir han 75 år ung och ska man döma av senaste plattan verkar han må utmärkt och vara rejält på hugget.

Den 11 spår och dryga 40 minuter långa punkrocksmockan är både tillbakalutad och på hugget. Jo, det låter som en antites men det funkar faktiskt. Iggy blickar tillbaka på ett långt liv, hyllar sina kvarter i Miami där han bor sedan länge. Han har fått god hjälp av Duff MacKagan (Guns n Roses) Chad Smith (RHCP) Dave Navarro och på plattan medverkar även den alltför tidigt bortgångne Taylor Hawkins bakom trumskinnen.

Iggy må nu mera vara allas älskling och punkfarfar men ingen kan skrika “Fuck” som honom och få det att låta trovärdigt.

Trodde nog att “Pop Post Depression” som han gjorde med Josh Homme (QOTSA) kanske skulle bli hans svanesång men istället måste det ha blivit någon av en nytändning men ändå är jag glatt överraskad över hur bra låtar som “New Atlantis”, “Strung out Johnny” och “Modern Day Ripoff” är. Hur hungrigt det låter även från en man som nog gjort och sett det mesta samt trots att han är kompad av ett gäng gamla rockmiljonärer. Eller är det detta som är den nya punken? Jag vill tro det.

“Every loser” luktar även av hans tid i Berlin och som ständig sidekick till David Bowie. En tid då Iggy behövde byta spår både vad gällde kostvanor och musikalisk riktning. Det var även då han gjorde sina banbrytande plattor “The Idiot” och “Lust for life”. “Every loser” är dem hack i häl.

Artist: Iggy Pop
Titel: Every Loser
Genre: Punk
Skivbolag: Gold Thooth / Atlantic
Bäst: Att Iggy fortfarande är helt relevant även 2023
Releasdatum: 23 01 06
Betyg: 4/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER