ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Gotthard – Bang!

Gotthard-bang-250

Detta album bekräftar vad förra skivan “Firebirth” skvallrade om, att med Steve Lees bortgång försvann också en stor del av bandet Gotthard. “Firebirth” var både ett blekt minne av forna Gotthard och ett hafsverk. På “Bang!” har de ryckt upp sig, men man kan konstatera att de gått in i en ny era och i den eran så har Gotthard valt att bli lite tyngre, köttigare och bjuda på lite mer varierat låtmaterial. Eller vad sägs om en avslutande tiominuters ballad med stora orkestrala arrangemang?!

Första singeln “Feel What I Feel” gav goda förhoppningar, men när jag lyssnat igenom dessa tretton spår på över en timme så inser jag att det är ett blandat resultat med höga berg och djupa dalar. Första känslan blev att de borde ha satsat mer på kvalité istället för kvantitet och kanske strukit några av spåren. Trots det så har skivan ett par riktigt bra låtar, också ett par sämre låtar och resterande är godkända vilket gör det tämligen logiskt att ge skivan godkänt i betyg.


Detta är inget annat än ett rockalbum med bra tryck och tillräcklig råhet. Bandet vet hur man skapar ett naturligt gung som man med lätthet kan ryckas med i, men de tidigare så starka melodierna har de tyvärr tappat på vägen någonstans i flertalet spår.

Annons:

De låtarna som utmärker sig på positivaste sätt är, förutom singeln, den tunga och melodiösa “Spread Your Wings” som har potential att bli en framtida klassiker. “My Belief” skulle kunnat ha varit skriven till “Domino Effect” och framkallar härliga känslor och minnen jag har av detta band. “Red On A Sleeve” har ett bra sväng och en smittsam refräng. Visst besitter många låtar tyngd och attityd, men alltför många saknar “sing-a-long”-refrängerna och då blir låtar som “Jump The Gun” och I Won’t Look Down” alldeles för anonyma och slätstrukna. “Mr. Ticketman” blir skivans lågvattenmärke och är totalt onödig. Titelspåret och öppningslåten “Bang!” är lika bra som låt som startlåt på skivan och visar ganska bra på vad som komma skall. Två avskalade ballader finns traditionsenligt med, den småtråkiga “Cést La Vie” och duetten “Maybe” där sångerskan Melody Tibbits medverkar. “What You Get” låter THE POODLES hela vägen, t.o.m. sången är bitvis ruskigt lik Jacob Samuels. Detta renderar inte i några pluspoäng.

Produktionen är bättre än på “Firebirth” och har ett mer utpräglat och passande rocksound och omslaget backar upp musiken på ett bra sätt och är visuellt godkänt. Gitarristen Leo Leoni är väl den som glänser lite extra på denna skiva och “nye” sångaren Nic Maeder gör en godkänd insats. De har tappat fans men de kommer utan tvekan locka nya med detta album, men jag kommer ha svårt att någonsin sluta jämföra så länge bandet fortfarande heter Gotthard.

Band: Gotthard

Titel: Bang!

Genre: Hårdrock

Skivbolag: Piaf

Releasedatum: 2014-04-04

Betyg: 6/10

Bästa låt: My Belief

{youtube}kIWZ6Kzwm7Y{/youtube}

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking start_date=2023-03-01 end_date=2023-03-31 category="14" size=small rows=99]
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking rows=99 size=small start_date=2023-02-01 end_date=2023-02-28 category="14, 17, 7528, 6895"]
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT