NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Mike Oldfield – Man On The Rocks

20 Shares

mike-oldfield-man-on-the-rocks-250

Generellt är “Man on the Rocks” en väldigt ovanlig skiva 2014. Bitvis känns den som en inre uppgörelse. Fast det är en fight som vinns av musikerns kreativitet och fansens önskan om ny musik. Fast det är inget typiskt Mike Oldfield-album, även om där finns igenkännande både i gitarrspel och arrangemang. Ovanligt nog har albumet inga instrumentala låtar alls (förutom deluxe-versionen). Det är andra gången på 25 album som det händer över huvud taget.

Titelspåret Man on the Rocks är en finstämd ballad som sedan blommar ut i full rock. Texten känns väldigt självbiografisk och känner man till Mike Oldfields historia så är det här nog väldigt rakt på. Vill du känna igen dig från förr skall du spela balladen “Following the Angels” som både har körer och gitarrspel med stark Oldfield-anknytning. Vill du höra något nytt så är “Chariots” det spår som känns mest modernt där ett funkigt distat sound blandas med digitala rytmer.Under årens lopp har Mike Oldfield arbetat med flera olika sångare och sångerskor. Mest kända är kanske Anita Hegerland och Maggie Reilly (Nej, jag har inte glömt inhopp från Jon Anderson), men Luke Spiller (The Struts) som sjunger på senaste albumet gör en bra insats. Det bästa exemplet är nog “Moonshine” Som både visar upp Oldfields spelskicklighet, men även Spillers förmåga att skapa en fin stämning till texten som bär stor omtanke.

Man on the Rocks är rakt av ett rockalbum med igenkänning av Mike Oldfield och samtidigt som det kanske är långt från Tubular Bells och Five Miles Out så är det ett kärt återseende av en saknad vän.

Band: Mike Oldfield
Titel: Man On The Rocks
Genre: Soft Rock
Skivbolag: Virgin EMI
Speltid: –
Releasedatum: 2014-03-03
Betyg: 7/10

20 Shares
Magnus Byström

Magnus Byström

Webbansvarig

Relaterade artiklar

POPULÄRT JUST NU
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!