Sparzanza-circle-250

Sparzanza – Circle

Sparzanza-circle-250

Bandet som är hemmahörande i Karlstadregionen stod 2012 för en riktig värmländsk käftsmäll i höstmörkret med plattan ”Death Is Certain…Life Is Not”, som utan tvekan var deras bästa skapelse så långt i karriären. Nu är uppföljaren här. Som svar på förra skivans avslutande fråga om det går att göra tyngre och svartare musik så är svaret: inte riktigt än. ”Circle” låter som vi är vana att höra Sparzanza, denna gång med en något mer nyanserad produktion. Låtarna är sin vana trogen varierade från drivande upptempo till massivaste tyngd. Lägger vi till ett par lugnare spår så har vi den tillfredställande mix som gör bandets skivor så bra.

Kvalitén är som vanligt hög och likvärdig med förra skivan, men steget mellan dessa två känns aningen mindre än mellan tidigare album. En rimlig förklaring kan vara att Sparzanza är ett av Sveriges mest flitiga band att ge ut plattor. Oavsett. om vägen till förra plattan gick brant mot nya höjder så färdas de nu istället på jämnare mark men fortfarande på en hög höjd. Elva låtar på 38 minuter går fruktansvärt fort och känns aningen kort när skivan tar slut -för Sparzanza vill man alltid ha mer av men lite extra mycket efter denna platta.Energin, leveransen och drivet är maximerat och klanderfritt och efter de avslutande spåren är man nästan andfådd av att man tillbringat över en halvtimma i ett ösigt och kraftfullt mörker med Sparzanza. De levererar enligt förväntan och det finns ingen anledning att oroa sig över denna skiva om man gillar tidigare album. Allra vackrast och bäst blir det i balladen ”As I Go Away” och pansarvagnsvältande ”Do What Thou Wilt”. Det är i de lugnaste och de mest frenetiska låtarna som Sparzanza visar en högre klass som gör att spåren sticker ut lite extra som i sin tur bidrar till stor del till den höga sammantagna kvalitén och det även om singeln ”Underneath My Skin” är en mycket sköngungande skapelse i mellantempo. ”Death Don’t Spare No Lives” är bland de snabbaste spåren de gjort och låten ”Black” är precis så svart som titeln anspelar på. Tillsammans har de slutit cirkeln, en cirkel som befäster Sparzanzas höga kvalité inom den svenska hårdrocken.

Läs även
NY LÅT: Sparzanza - Announcing The End

Visst är detta album också en värmländsk käftsmäll, men dock utan blodsutgjutelse. Nästa platta vill jag ska sparka undan fötterna på mig och lämna mig golvad. Potentialen finns.

Band: Sparzanza
Titel: Circle
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Spinefarm
Releasedatum: 2014-03-28
Betyg: 7/10
Bästa låt: As I Go Away/ Do What Thou Wilt

{youtube}2zNYcb1z2hA{/youtube}

Relaterat:

NY LÅT: Sparzanza – Announcing The End
2017-09-17 – Ron Dahlgren

NY LÅT: Sparzanza – Vindication
2017-08-17 – Evelinda Gustavsson


Ämnen

recension | sparzanza | spinefarm records

19 Shares
Share19
Tweet
Buffer
X