ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Savage Messiah – The Fateful Dark (8.0)

savage-messiah-the-fateful-dark250

SAVAGE MESSIAH spelar en form av melodiös thrash, som verkligen går rakt in i mitt hjärta. De tidigare skivorna har allesammans en given plats i min skivhylla och jag kan lugnt konstatera att “The Fateful Dark” också får plats där.

Temat för året verkar vara “låna och sno” och på den linjen fortsätter även detta band. “Iconocaust” har så många likheter med METALLICA´S “Blackened” att jag har svårt att se att det bara kan vara en ren tillfällighet. Men i samma andetag, så vill jag nämna att det faktiskt inte gör mig någonting, för den är ändå långt ifrån att vara en ren karbonkopia och låten är dessutom riktigt bra!

Skivan spretar lite hit och dit, men det fungerar oftast helt tillfredställande. Låten “Hellblazer” får mig att tänka på HAMMERFALL och det inte bara för att de naturligtvis gjort en låt med nästan samma titel (Trailblazers), utan också på grund av att just denna låt är väldigt power metalinfluerad.

Titelspåret “The Fateful Dark” är både blytung och melodiös på samma gång. Det är i refrängen som låten blir väldigt radiovänlig. Hör man bara det lilla partiet, så skulle man kunna luras att tro att detta är en ganska “lugn” låt.

“Zero Hour” kan man säga är nästan tvärtom. Den börjar lugnt och har lugna stillsamma verser, men refrängen ackompanjeras att rakbladsvassa gitarrer och bombastiska trummor! Låtar som tex “Hammered Down” och “Scavengers Of Mercy” är mer eller mindre renodlad thrash och skulle platsa på nästan vilken modern thrash metal-platta som helst.

Band: Savage Messiah
Titel: The Fateful Dark
Genre: Thrash/Power metal
Skivbolag: Earache Records
Speltid: 52:11
Releasedatum: 2014-03-10
Betyg: 8/10
Bästa Låt: Zero Hour/Iconocaust

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER