ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Miracle Master – Tattooed Woman (6.0)

0 Shares

miracle-master-tattoed-woman-250

Detta debutalbum innehåller definitivt inga debutanter i musikalisk bemärkelse då bandet består av askan av vad som finns kvar av det tyska hårdrocksbandet PUMP. De har i sin tur slagit sig samman med Danmarks X-Factor-kändis och vokalist Oliver Weers. Utgångspunkten känns bra och lovande, ett snyggt konvolut som känns passande bidrar till att detta kan vara något intressant. Det finns en del kvalité i låtarna, lite över genomsnittlig nivå, men varken glänsande eller misslyckade utan ett ganska prydligt ihopsnickrat låtmaterial på totalt elva spår och trekvarts musik.

Men då kommer vi till en stor bidragande orsak som drar ner betyget till en sexa, en blek sådan. Produktionen känns “ofärdig”. Den är inte så långt ifrån 8-kanalportainspelningen då den saknar både substans, udd och tyngd vilket känns krävande för denna typ av musik. Oliver låter som ett lejon bland luftgitarrerna och hans röst blir aningen för stark och tar lite för mycket plats för musiken. Kontrasterna blir lite för stora. Det veka trumljudet och de ganska illa mastrade låtarna är inte vad man förväntar sig av dessa rutinerade herrar. Kanske handlar det om förväntningar, men det spelar ingen roll då det i slutändan blir avgörande.


Oliver har en imponerande röst och passar låtarna bra även om jag föredrar hans soloalbum framför detta. Vissa av låtarna är mer smittsamma, andra är ren utfyllnad. Resultatet blir därför ganska mediokert och känns som hundratals andra album man lyssnat på under åren där man kunnat stryka hälften av låtarna. Det är bitvis ganska ösigt och tillräckligt skitigt för att det kommer tilltala vissa lyssnare och bli accepterat av den breda massan. Men i denna genren finns det mycket som håller bättre klass och som är värt att lyssnas på istället.

Inledande “Come Alive” är en lovande start som är rifftung och med en högkvalitativ refräng. Efterföljande “Fly Away” är också en ganska skön pjäs som tillsammans med det lite mer drivande spåret “Stay With Me” är en bra trio låtar att starta albumet med. “Miracle Master” är en högoktanig rockdänga utan tillräckliga melodier. “Will To Survive” och “Why Religion” är klart godkända medan titelspåret och “Highway To Heaven” känns bleka. Med näst sista spåret, “Tear Down The Walls”, kommer alla väggar förbli stående även om de är gjorda av gips. Avslutande “We All Touch Evil” är okej. Sammanfattningen blir att första halvan av skivan är betydligt bättre än senare delen vilket är synd. Jag hoppas de kan råda bot på detta på en eventuell uppföljare.

Band: Miracle Master
Titel: Tattooed Woman
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Golden Core Records/ ZYX Music
Releasedatum: 2014-03-07
Betyg: 6/10
Bästa låt: Will To Survive

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter