ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Rebel Road – Lock & Load (6.0)

17 Shares

rebel-road-lock-and-load-250

Artist: Rebel Road
Titel: Lock & Load
Genre: Classic Rock/Southern Rock
Skivbolag: Rambo
Releasedatum: 2014-03-05
Betyg: 6/10
Bästa Låt: Lock & Road

Mellerud passerar man då och då, oftast när man är på väg någon annanstans. Det är en liten ort. Man hinner knappt reflektera över vad invånarna i det lilla samhället pysslar med på sin fritid, innan man har passerat och det åter är dags att öka bilens marschfart.
Men nu har jag kommit på vad folk sysslar med i Mellerud, och varför man ser så lite människor i rörelse. Allesammans är naturligtvis samlade på ortens lokala pub, där de avnjuter en livekonsert med byns hemliga stolthet – Rebel Road!


Jag skriver hemliga stolthet, eftersom bandet än så länge är ganska okänt. Bandet bildades visserligen 2008, men man får ändå känslan av att det är först under senare tid som bandet bestämt sig för att satsa ordentligt. Denna satsning verkar också ge resultat, eftersom Rebel Road på senare tid har skymtats även i lite större sammanhang. Till exempel så landade de nu i vinter på en imponerande niondeplats i Sweden Rocks bandtävling. Nära skjuter dock inte särskilt många harar, så istället för att spela på Sweden Rock rycker bandet på axlarna och släpper sitt debutalbum.

Musiken på albumet “Lock & Road” får mig att börja fundera på om jag har någon kall öl kvar i kylskåpet. Tänk hårdare southern rock med bluesiga drag, lite som en blandning av Black Label Society och sentida Lynyrd Skynyrd. Och kanske även en smula AC/DC, förresten. För att återknyta till min långa inledning, så är det här rekorderlig och ösig rock som jag gärna skulle njuta av live på någon rockbar.
Det märks att musikerna är erfarna och samspelta, och slutresultatet är ett mycket trevligt och välproducerat album. Och även om bandet har valt att släppa just “We Come Alive” som singel, så tycker jag att “Six Ways To Sunday”, “Lock & Road” och några till är minst lika bra.

Jag stod i valet och kvalet mellan en sexa eller sjua i när albumet skulle betygssättas. Men tack vare att albumet blir lite för jämt i längden så bestämmer jag mig för den lägre bedömningen. Sträcklyssnar jag mig igenom albumet så märker jag nämligen att jag någonstans tappar fokus, efter ett tag flyter låtarna ihop. Men om jag istället för att sträcklyssna väljer att bara avnjuta några låtar i taget, då växer musiken till en sjua.

 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter