ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Wilmer X – Mer för dina pengar

Sent ska syndaren vakna och det tog mig en ganska lång tid innan jag förstod Wilmer X storhet och tills Nisse Hellberg helt kort förklarde när de spelade på Hultsfred samma år som ett återförenat Black Sabbath (1998) “att han såg Black Sabbath på Olympen i Lund på 1970-talet men det var förbandet som var absolut bäst. Det var AC/DC som öppnade för Ozzy, Bill, Geezer och Tony. Pang!

Plötsligt blev låtar som “Kör dej död” och “Spela under hot” helt självklara. När nu Malmös rockkungar släpper sin första platta sedan Jesus gick i kortbyxor, ja 2005 då, så är det den ursprungliga rocken som är i förarsätet. Rak och okomplicerad på det där självklart enkla sättet som få verkligen behärskar. Det svänger, det är som en evig fredagskväll på lokal, det är kul och det är självklart. Chips Kiesbys produktion är varsam och autentisk – frågan är om inte Chips är Svergies Rick Rubin då allt han rör vid blir bra och okonstlat på en och samma gång.

Nisses texter är som vanligt korthuggna små berättelser ur vardagen eller minnet. Dock ger han alla oss hårt arbetande musiker en alldeles egen kampsång i “Betala bandet”.

“Alla vet det finns ett gage, bara att plocka fram det, pengarna på bordet, betala bandet”

Bara det värt full pott!

Artist: Wilmer X
Titel: Mer för dina pengar
Genre: Rock
Skivbolag: Universal
Release: 22 09 23
Bäst: “Betala bandet”, “Fin blick för spelet”, “Mer för dina pengar”.
Betyg: 4/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER