ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

You Me At Six – Cavalier Youth (7.0)

youmeatsix cavalieryouth 250

Artist: You Me At Six
Titel: Cavalier Youth
Genre: Punk/Rock/Pop
Skivbolag: BMG Chrysalis / Sony Music
Releasedatum: 2014-01-31
Betyg: 7/10
Bästa Låt: Cold Night / Win Some, Lose Some

You Me At Six representerar de skorna jag växte ur samtidigt som tonåren försvann. Josh Franceschi har en röst som kan få många tjejers hjärtan att smälta, speciellt om du är 15 år och tror du vet vad kärlek är. Så när Too Young To Feel This Old sparkar igång bandets fjärde album, Cavalier Youth, så är det en ganska fin nostalgi-tripp som uppenbarar sig.


Det här skulle kunna vara ett typiskt soundtrack till en amerikansk, high school, heartbreaking girl-meets-boy film, liknande She’s All That – framför allt skivans sjunde spår Cold Night. Med ett sound som mixar punk, rock och pop så blir det väldigt trallvänligt med glada melodier, även om texterna oftast är ledsamma. Det bjuds inte på några överraskningar, You Me At Six låter som de alltid har gjort – fast mer rutinerade. Även om det fortfarande tilltalar den yngre generationen så har bandet själva växt med åren och så har även deras musik.

Annons:

Det skvallrar singeln Fresh Start Fever om – Så gör även tidigare nämnda Too Young To Feel This Old om man lyssnar noga till texten. Att medvetet behålla sitt tidiga sound, fast med en mer mogen, rutinerad och vuxen inriktning är intressant att reflektera över.

Cavalier Youth bjuder på starkt låtskrivande, starka refränger och ju mer som spelas av den desto aggressivare blir soundet. Bandet har fortfarande ett stort öra för bra melodier, men man väljer bara att tuffa till dem lite. Jag skulle säga att det märks tydligast på Room To Breathe. Det är en fin balans mellan de mer intensiva låtarna och de som omedelbart får mina läppar att nynna med och kroppen att gunga lättsamt till de gladare melodierna, där Hope For The Best är en av dem som är värda att nämna. När slutet närmar sig på nästsista spåret Carpe Diem inser jag att jag kanske inte alls har växt ifrån deras hjärtskärande tonårsmelodier. Det kanske jag aldrig kommer att göra, men att You Me At Six har låtit deras egna musik växa med åren gör att det i framtiden kommer finnas fler hjärtan att beröra.

{youtube}VxldtR106Sg{/youtube}

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT