ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Gasoline Stars – Good Looks, Bad Behaviour (7.0)

132 Shares

gasoline-stars-good-looks-bad-behaviour

Artist: Gasoline Stars
Titel: Good Looks, Bad Behaviour
Genre: Sleaze
Skivbolag: Rambo
Releasedatum: 2014-02-14
Betyg: 7
Bästa Låt: “Where In Somewhere” och “Hit It Like You Mean It”

Det är klart att man skall ha ambitioner! Varför ta det varligt eller vara blygsam när man faktiskt ändå kommer att bli både störst, bäst och vackrast? Precis så kaxiga är killarna i Gasoline Stars, och de har bestämt sig för att ta världen med storm.


Gasoline Stars är ett ungt band i flera bemärkelser. Medelåldern på de fyra bandmedlemmarna balanserar på 20-årsstrecket, och bandet har bara funnits i knappa två år. Efter en demoplatta (Loud n’ Furious, 2012) samt ett flertal livespelningar så är det nu dags för deras debutalbum. “Good Looks, Bad Behaviour” är ett album som utstrålar entusiasm och oövervinnerlighet i en omfattning som som bara kan genereras av några som ännu inte har hunnit bli förstörda av det beklagningsvis mycket fördummande vuxenlivet. Bandets glöd och glädje smittar av sig, och jag blir omedelbart väldigt nyfiken på det här gänget. I min jakt efter information om bandet snubblade jag över en intervju som Radio Plus 90,7 gjort med bandets gitarrist Pontus Gustafsson. På frågan om hur deras musik låter, svarar han att bandet låter som “… ett kärleksbarn mellan Van Halen och Def Leppard ungefär… ehm, med en modern touch”. Jag är benägen att hålla med. Musiken bär en stark 80-talsprägel, men istället för att vara en klichéartad kopia så känns musiken precis sådär ung, äkta och ny som den var på den tiden då det begav sig. Gasoline Stars låter som om de hade kunnat vara ett av de band som turades om med Mötley Crüe och Van Halen om att kickstarta karriärerna på klubben Whisky a Go Go.

Fast, visst ja… nu är det ju inte Hollywood 1980 längre, det är Västra Götaland 2014. Men alla har varit barn i början, till och med de där banden som lyckats slå igenom och bli jättestora och jättekända. Dessutom så tycks det som om tillfälligheter och tur verkar spela minst lika stor roll för karriären som vad talang och musikalitet gör. Det handlar uppenbarligen om att vid rätt tillfälle lyckas hoppa på och hålla sig kvar på ett karriärståg som går i just den riktning som man har tänkt sig. Gasoline Stars befinner sig just där – de står med ena foten på nedersta fotsteget till ett tåg som just börjat rulla. Får de bara möjlighet att mogna och utvecklas under gynnsamma förhållanden – samt ha tillfälligheterna på sin sida – så kan de säkert komma långt. Det skall bli spännande att följa dem på deras resa.

 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter