ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Five Finger Death Punch – AfterLife

Med Five Finger Death Punch så vet man i regel vad man får när det vankas låt- och albumsläpp. Bandets maskot pryder återigen omslaget. Här är också knytnävsgnuggande riff, tunga trumslag och hård attityd. Man kan räkna med att Ivan utbrister “motherfucker” någon gång under plattans gång. Emellanåt lyckas man också tygla Knuckleheads verkan och förmedla något jordnära och lugnt.

Jag hör till lyssnarna som alltid ser fram emot den där kommande Five Finger Death Punch-plattan, fastän jag alltid vet vad jag får. Jag förväntar mig inte att grabbarna uppfinner hjulet igen utan att de gör sin grej. Så när AfterLife öppnar med sitt cirkusnummer så känner jag att allt är som det ska i FFDP-land. Det är dessutom en av de bättre låtarna som det frontas med. En annan av de bättre låtarna är Times Like These. Ivans röst har skapat magiska stunder förr och nu är det dags igen. Times Like These kan i min mening stå bredvid tidigare låtskatter som Cold.

Vi har några låtar som känns ”standard” och med det så menar jag att de inte sticker ut så mycket. Exempel på dessa är Roll Dem Bones och AfterLife. Pick Up Behind You växte för mig efter ett par lyssningar. Det är en av få låtar på skivan där låttexten och berättandet känns stabilt. Raden ”tickey, tickey, tasket, time to burn the casket” från Welcome To The Cirkus, vad ska det betyda liksom? Och så har vi den rätt ocoola raden ”Dance, dance, motherfucker, til’ the fat bitch sings” från Judgment Day.

Men lite tycker jag att det amerikanska rockbandet vågar doppa tårna i något nytt. Det finns trap-flörtar på Judgment Day, och i Thanks for Asking använder man beats tillsammans med akustisk gitarr. Småsaker, men ändå.

Gold Gutter är en märkligt övertaggad låt som mest blir något som jag vill spola förbi. Faktum är att avslutande två låtar på skivan inte är särskilt starka. Det är väl det enda riktiga minus som jag kan ge skivan. Annars tycker jag att Five Finger Death Punch har släppt ännu en stabil platta som är troget bandets sound och stora attityd. Mer än så sticker den inte ut. Jag ger AfterLife 3/5 i betyg.

Band: Five Finger Death Punch
Titel: AfterLife
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: Better Noise Music
Releasedatum: 19/08/2022
Bästa spår: Welcome To The Circus, Times Like These
Betyg: 3/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER