ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Denied – Humanarchy

Gubbthrash är det nya svarta och numera är mästarna av neothrash The Haunted mogna, stadagde män. Samma med Stockholmarna Denied som hängt med ett bra tag nu, jag snart i två årtionden faktiskt. I bandet finns otroligt mycket erfarenhet och kunnande från band som Opeth, Grave och Dark Funeral för att nämna något på bandets långa cv.

Sören Adamsen från danska Artillery sköter nu, med den äran, sången och han är ett riktigt kap med sin mer klassiska hårdrocksröst.

Plattan, som funnits ute ett tag när du läser detta, är ett utmärkt bevis på att det går att låta både hårt och nyanserat som de utmärkta gitarrerna i “Dont cross that line” där gitarristerna Chris Wowden och Andreas Carlsson lirar otroligt snyggt. Chris Wowden är faktiskt en riktig gitarrhjälte när det kommer till kritan. Han lyser rakt genom plattan med sitt gedigna strängbänderi.

Kort sagt är detta en väldigt bra och genomarbetad platta i gränslandet mellan thrash och heavy metal. Lite som om Accept haft sex med Testament och fått ett barn.

Bäst: Soundet, kompromisslösheten,
Release: 22 06 30
Betyg: 4/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER