ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Pavic – Is War The Answer (4.0)

Pavic iswartheanswer 250
Band: Pavic
Titel: Is War The Answer
Genre: Modern Rock
Skivbolag: Venture Music
Releasedatum: 2014-01-24
Betyg: 4/10
Bästa låt: Strong Enough

Från Italien kommer detta femmannaband som har legat lågt sedan bandets andra platta “Unconditioned” från 2008 och uppbrottet med bandets sångare Chris Catena.


Nu är det dags för album nummer tre, nu med nye sångaren Joe Calabro och trummisen Antonio Aronne. Det första som slår mig är att om jag inte visste skulle jag aldrig gissa att de kommer från Italien, för det låter som inget annat än som ett av alla dessa otaliga amerikanska radiorockband i mellanskiktet. Detta har man hört massor av gånger förut och då av både sämre men oftast bättre kvalitet.

Tyvärr håller dessa herrar sig inte över nivån för det godkända då låtarna inte har tillräcklig kvalité. Dessutom är produktionen alldeles för vek för att kunna lyfta dessa mediokra spår.

Som producent har man anlitat Rick Beato som tidigare jobbat med band som Shinedown och Fozzy. Konstigt då att resultatet låter så platt. Gitarrljudet är inget att skryta med då det är otydligt och märkligt distat, kraftlösa trummor och totalt sett ett sound befriat från nyanser.

Visst finns det stunder som glimrar till lite, men sammanfattningen blir geggig. Även om hopp finns genom de första spåren så grusas de ordentligt när man väljer att placera den mindre bra covern av Duran Durans “Notorious” som spår fem, en låt som inte var bra från början men som inte heller blev ett dugg bättre i denna tappning.

Första singeln, “Song For The Rain”, är en ballad stöpt i amerikansk form. Den är inte dålig bara så utomordentligt tråkig. Potential finns, men herr Pavic lär ta hjälp på ett eller annat sätt för att komma ur detta stereotypa träsk av band som inte kommer längre i karriären. Det är trots allt deras tredje album och då kan man förvänta sig mer än detta. Dessutom skulle jag spontant inte ge en funderare på om en skiva med detta tråkiga konvolut skulle kunna vara något att ha.

Titelspåret är en bra låt och starten är hyfsad, men det blir enformigt och monotont och det till den grad att det blir hopplöst långtråkigt och så identitetslöst att jag vet redan nu att jag aldrig mer kommer spela detta album. Så intressant var det.

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter