ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Iced Earth – Plagues Of Babylon (7.0)

Iced-Earth-Plagues-of-Babylon-250

Band: Iced Earth
Titel: Plagues Of Babylon
Genre: Heavy Metal/Power/Thrash
Skivbolag: Century Media
Speltid: 61:20
Releasedatum: 2014-01-08
Betyg: 7/10
Bästa Låt: Democide

Jag tillhör dem som ofta tyckt att ICED EARTH ska vara lite tyngre och hårdare. Då funkar de allra bäst tycker jag. Att mina favoritplattor är: “Night Of The Stormrider”, “Burnt Offerings” och “Crucible Of Man” är därför ganska naturligt. Nya plattan utlovades att vara en tung och hård skapelse, så förväntningarna steg givetvis omgående hos mig.

Skivan börjar riktigt lysande med det tunga och episka titelspåret “Plagues Of Babylon” och efter det kommer en av de bästa låtarna som bandet gjort i mitt tycke. Låten ifråga heter “Democide” och är ett hårt, hurtfriskt stycke musik. Nu började tankar snurra i huvudet att detta kanske blir en riktig klassiker, men de förhoppningarna kommer lite på skam redan när låt nummer tre tar vid. Förvisso växer den till en i början ganska småtråkiga “The Culling” till att bli en hyfsat bra låt, efter 5-10 genomlyssningar och “Among The Living Dead” skakar sedan liv i liket igen. Så här håller det på resten av plattan: Det är ömsom vin och ömsom vatten, även om jag tycker att det aldrig blir helt urvattnat och dåligt någon gång. Fast betygssjuan är så svag den någonsin kan vara och bli. Utan de 4-5 allra bästa låtarna, så hade denna skiva bara hamnat på strax över godkänt.

Det som ändå talar lite för skivan, är att den växer och den har faktiskt inte riktigt slutat växt när jag skriver det här. Men någon ny ICED EARTH-klassiker blir det dock inte, men väl en bra platta som innehåller ett knippe grymma låtar! Rent låtmässigt var “Dystopia” bättre, men “Plagues Of Babylon” är härligt tung och hård. Så slutresultatet blir ungefär detsamma. Det står i alla fall klart att det finns vitalitet kvar i bandet, även efter att Matt Barlow slutade och att denna sättning har kapacitet att kunna göra riktiga stordåd längre fram.

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER