ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Assblaster – Blastphemy Vol II: Veni Vidi Blast! (6.0)

7 Shares

assblaster-veni-vidi-blast-2013-250

Band: ASSBLASTER
Titel: Blastphemy Vol II: Veni Vidi Blast!
Genre: Stoner/Southern/fuzzrock
Skivbolag: Trauma Music
Speltid: 35:00
Releasedatum: 2013-11-12
Betyg: 6/10
Bästa låt: Lex Lucifer

Grand Canyon, solnedgång en och annan tumbleweed rullar förbi. Clintan kommer i bild ridandes med en sån där stenhård blick som bara han kan ha, med ett grästrå i mungipan (självklart). Det är den absolut första bilden som bildas inuti mitt huvud när jag hör introt till “Muddaphuzzr” fösta singeln och första låten ut på Uppsala stonerrockarna ASSBLASTER´s nya album “Blastphemy VolII: Veni Vidi Blast “. Låten mynnar sedan ut till något av en korsning mellan Black Stone Cherry och Black Sabbath, känns som den kommer bli en given livefavorit på valfritt svettigt rockhak i framtiden. Med sin allsångs vänliga refräng, medans “Cowboy To Cowboy” som är nästa låt ut, ger en fuzz indränkt (och bitvis) psykadelisk Danko Jones-feeling.med ett ordentligt driv och tunggung. “Lex Lucifer” man hör här helt klart att dessa grabbar har lyssnat både en och två gånger på Entombed i sina dagar (tänk Wolverine Blues, To ride, shoot straight and speak the truth plattorna). Fjärde låten “Fuzzed Up And Furious” känns som en liten blanding av tidigare nämnda Entombed men även Mustasch måste jag faktiskt säga att tankarna förs till, när jag hör denna.


Man hittar inte Black Stone Cherry bland bandets nämnda inlfuenser men jag undrar ändå inte om dessa grabbar ändå har sneglat på dessa herrar, om än i smyg??. För det tunga groovet men framförallt sången påminner väldigt mycket om Chris Robertson (Sångare och gitarrist i Black Stone Cherry), just detta tycker jag är något som är plattans röda tråd. “Redneck Redemption” är en riktigt tung men farfylld tvättäkta stonerdänga som verkligen heter duga, med totalt utspace:at gitarrsolo som för tankarna till tidiga Black Sabbath. I “Smokecrack Mountain” börjar vi i Entombed-land för att vandra vidare till Black Stone Cherry territorier ännu en gång, med fuzzpedalen i högsta hugg!.

“Trucksexual” här ser jag mig bandet framför mig unisont headbangandes i rad, ännu en given livefavorit, med ett riff som man gör att man bara inte kan låta bli att med huvudet i takt. “Bulfighter” med sin mix av både Danko Jones och Entombed är plattans tyngsta låt med ett ordentligt groove i sig. Sista man ut för rakning “Double Denim Devul” klockar in på hela 7:28 och är en tung men tight upptempo-låt som även innehåller ett väldigt psykadeliskt mittparti som för tankarna lite till Hawkwind.

Det som slår mig angående denna platta och som känns som dom två största röda trådarna, från början till slut är som jag redan nänmt, de påtagliga likheterna med Black Stone Cherry men även att bandet när plattan skrevs och spelade in måste ha haft ett ord i huvudet “live”. För flertalet av låtarna på denna skiva känns som dom skrivits med just detta i åtanke, för det finns många låtar här som är som gjorda för att ingå i setet på ett svettigt gig på ett trångt rockhak. När man lyssnar på denna platta blir man glad,upprymd, men framförallt…törstig!!.

Detta är öldrickarmusik och borde uppskattas av såväl stoner/fuzz rock-fantaster och fans av Entombed, Black Stone Cherry och Danko Jones, för att bara nämna några.
Länge leve fuzzpedalen!! 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter