ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Hex – Hex (7.0)

hex-hex-2013-250

Band: Hex
Titel: Hex
Genre: Hårdrock
Skivbolag: logic(il)logic Records
Speltid: 46:25
Releasedatum: 2013-05-28
Betyg: 7/10
Bästa Låt: Hellbound

Vad får man om man tar 6st rågade matskedar LORDI, 3,5st strukna matskedar ROB ZOMBIE och några kryddmått MARILYN MANSON? Jo, man får det svenska bandet HEX, som kommer från Vänersborg/Trollhättan! Första gången jag hörde dem, så sa jag spontant att de är en “hillbilly-version av LORDI och det kan jag faktiskt hålla fast vid. Sångaren Jonas Hygren låter väldigt likt Mr Lordi i egen hög person, även om Jonas har en mera varierad stämma tycker jag.

Nu har jag avhandlat hur de låter, nu till frågan: Hur bra låter de? Ska man fortsätta jämförelsen med LORDI, så tycker jag denna platta står sig väl mot deras släpp. Så detta är definitivt inget “fattigmans-LORDI”, utan HEX står väldigt bra på egna ben och levererar en riktigt bra platta! Det svänger trevligt om de flesta låtarna och ljudbilden är som klippt och skuren till denna typ av musik. Det enda lilla som hamnar på minuskontot, är att jag tycker man hade kunnat hålla nere låtantalet lite. 13 låtar blir lite kaka på kaka. Inte för att någon låt är direkt dålig, men det blir som sagt lite upprepningar. Det hade räckt med 10 låtar, för att få lite bättre “flyt” genom hela plattan.

Mina absoluta favoritlåtar på detta album är: “Liitle Devil Ride”, “Hellbound” och “Ave Satani”. Jag gillar även “Voodoo Girl skarpt och en liten guldstjärna kan jag dela ut till den häftiga video som bandet gjort till just denna låt. Det finns förövrigt fler låtar av hög kaliber och betygsåttan är inte alls så långt borta.

Detta är en stark platta, som lovar väldigt gott inför framtiden. Världen är redo att bli “Hexifierad”, starkt jobbat grabbar!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER