ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Human Fortress – Raided Land (8.0)

4 Shares

Human Fortress - Raided Land 250

Band: Human Fortress
Titel: Raided Land
Genre: Melodiös Power Metal
Skivbolag: AFM Records
Speltid: 58:15
Releasedatum: 2013-11-29
Betyg: 8/10
Bästa Låt: Gladiator Of Rome (Part 2)

För sisådär 10-15 år sedan, så älskade jag den här typen av musik. Har med åren tröttnat lite på den, då den ofta blir lite för uddlös och tam för min smak. HUMAN FORTRESS är ett av de få band som spelar den melodiösa versionen av power metal, som jag tycker besitter de rätta kvalitéerna. De gör bra medryckande låtar och på den musikaliska fronten är de prickfria.


När de nu dessutom har skaffat sig en så pass duktig sångare som Gus Monsanto, då kan de knappast misslyckas. Gus låter förövrigt ganska likt Johnny Gioelli (AXEL RUDI PELL), men jag tycker herr Monsanto har ett bredare register och han tilltalar mig därför ännu mera. Dyker man lite djupare i sångpreferenser, så ploppar IRON FIRE´S Martin Steene namn upp, som en kanin ur trollerihatten. Musikaliskt kan man dra paraleller med PINK CREAM 69, även om HUMAN FORTRESS givetvis drar mera åt power metal-hållet.

Tycker faktiskt det låter bättre på alla fronter, om jag ska vara ärlig. Produktionen känns mera “precis” och den är både luftig och tung. Mixen mellan de olika elementen i musiken är väl avvägda och skivan blir aldrig någonsin tråkig eller går på halvfart. “Raided Land” är definitivt den skiva som de lyckats allra bäst med melodierna/refrängerna på. Det är faktist väldigt svårt att välja någon favoritlåt, då de ständigt ändras under den tiden jag hört plattan. Skivan är frikostig med material, hela 13 spår bjuder de på. Ibland innebär det att det slinker in en eller annan utfyllnadslåt, men så är inte fallet här. Det verkar som de använt den fem år långa tiden mellan senaste plattan “Eternal Empire”och “Raided Land” riktigt väl.

Det här är en sådan där “life metal-platta”, som man blir glad och upprymd av att höra. De som bara gillar nedstämda gitarrer och död/elände, kommer troligtvis att finna detta album som äckligt klämkäck.

Jag utnämner HUMAN FORTRESS till den melodiösa power metalens fanbärare nr 1, så pass bra är denna platta! Det är helt klart årets bästa skiva i den här kategorin.

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter