ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Meridian – Metallurgy (6.0)

meridian-metallurgy-250

Band: Meridian
Titel: Metallurgy
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: Mighty Music
Releasedatum: 2013-12-09
Betyg: 6/10
Bästa låt: Frozen In Time

Danmark brukar leverera metal av en hög standard och ofta av lite tuffare snitt. Detta är inget undantag. Detta danska heavy metalgäng från Esbjerg har som band åtta år och två EPs på nacken.
Nu är det dags för albumdebuten som de dessutom spelat in två gånger. Då de inte blev nöjda med första resultatet valde de att göra om det igen, vilket var ett bra beslut då denna platta passar in på vad man kan förvänta sig av ett band som funnits så pass lång tid.


Skapligt högt tempo i sann heavy metalanda med fokus på melodi är vad som bjuds på dessa tio spår. Mängder av gitarrharmonier finns av bra kvalité, snygga övergångar tillsammans med kraftfull sång som inte är för skrikig eller macho och den semifeta produktionen gör att detta räcker ganska långt.
Låtarna är lite längre än genomsnittet och med hyfsat bra variation så känns de inte för långa. Trots allt blir spåren att låta lite för lika varandra. Känslan blir att de haft siktet inställt alltför likartat i låtarna och kanske att de arbetat om dem två gånger för mycket istället för att bara köra.
Att omslaget ser lite amatörmässigt ut samt att det existerar, som hos så många andra, återvunna och torftiga låttitlar ska man inte låta sig luras av. Trots allt levererar dessa herrar över genomsnittlig kvalité.
Sångaren Lars Märkler har en stark och säregen pipa som gjord för ändamålet och rytmsektionen gör ingen besviken då den är stabil och fylld av energi.

Som bäst blir det i öppningspåret “Between Love And Hate”, melodiösa “Frozen In Time” och “The Machine”. Iövrigt funkar det trots en större anonymitet.
Som debutalbum är detta helt okej. Även om sexan inte har de skarpaste konturerna så finns det potential i detta band och jag hoppas och ser fram emot en uppföljare som förhoppningsvis kommer om inte allt för lång tid.
En dryg timma med rödvit melodiös, klassisk heavy metal som serveras av ett intressant och debuterande gäng, detta kan nog värma många heavy metalhjärtan när vinterkölden känns som mest.

Annons:
BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT