NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

AOR – The Secrets Of L.A. (7.0)

6 Shares

aor-tso-la-250

Band: AOR
Titel: The Secrets of L.A.
Genre: AOR
Skivbolag: AOR Heaven
Releasedatum: 29 November 2013
Betyg: 7/10
Bästa Låt: Web Of Lies

The Secrets Of L.A är som upplagd för en påse lördagsgodis. Ja, ni vet när barnet i er fått chansen att välja alla sina favoriter i en och samma påse. Här är Lördagen en symbol för AOR-genren, godispåsen The Secrets of L.A. och dess sorter är albumets tio olika spår; alla med olika smaker. Inte så svårt att då lista ut att det innebär tio olika sångare, samtliga ledande inom genren. Genialiskt.Med samma koncept, fast denna gången med tyngre sound, så är Frédéric Slamas projekt AOR tillbaka med sitt tolfte album: The Secrets of L.A. som både skriker och lyser med namn som Jeff Scott Soto, Robin Beck, Bill Champlin och Fergie Frederiksen. Den sistnämnde, till vardags i Toto, får även äran att inleda plattan på ett energiskt sätt och givetvis med en melodiös klang i låten Deep Whirlpool.

Annons:

Jag kan dock inte låta bli att hålla andan under hela låten då Jeff Scott Soto står näst på tur i Stage Struck. En exceptionell sångare som lyckas leverera oavsett om han tar ton i Talismans “I’ll Be Waiting”, W.E.T.s “Learn To Live Again” eller i detta fallet: Stage Struck och då ser jag inte den som albumets absoluta höjdpunkt.

Jag skulle inte rekommendera det här för en lyssnare som inte delar en förkärlek till genren. Hela plattan håller sig inom dess gränser och något annat hade bara varit skapligt sarkastiskt eftersom Frédéric Slama döpt projektet till just AOR – Så man vet alltså vad man har att vänta. Men det är ett systematiskt ihopsatt album som är välproducerat och har en kärna vars ramar man håller sig inom. Vissa kallar det enformigt, andra genialiskt. Om något så får jag väl erkänna att omslaget sticker till i mina ögon.

Värt att nämna är att Robin Beck i The Name Of The Game åstadkommer en nästintill euforisk stämning, Göran Edmans sagolika röst gör Web Of Lies till albumets höjdpunkt och att Tommy Denander ligger bakom samtliga instrument. För att fortsätta på min symbolik så säger jag bara: Det är tur att det snart är Lördag.

6 Shares
Magnus Byström

Magnus Byström

Webbansvarig

Relaterade artiklar

FILM
LIVE
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!