ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Tad Morose – Revenant (8.0)

44 Shares

tad-morose-revenant-2013-250

Band: Tad Morose
Titel: Revenant
Genre: Power Metal
Skivbolag: Despotz Records
Releasedatum: 2013-11-20
Betyg: 8/10
Bästa Låt: Ares/Timeless Dreaming

TAD MOROSE sjunde album har verkligen låtit vänta på sig. Men nu 10 år efter att “Modus Vivendi” släpptes, så ser alltså “Revenant” äntligen dagens ljus och musiken dundrar ut ur högtalarna.


Jag måste faktiskt erkänna att detta är ett av de skivsläpp som jag längtat allra mest efter. Faran med det, är givetvis att förväntningarna når astromiska höjder och att en viss besvikelse kan infinna sig när man äntligen hör musiken. Kan säga att det även stämmer in när jag första gången hör “Revenant”. Känslan av missnöje blir dock väldigt kortvarig, den försvinner till 99% efter 4-5st genomlyssningar. Med andra ord så tycker jag att skivan växer och blir väldigt nära det “monster” jag hade hoppats att den skulle vara.

Tankarna förs definitivt till TAD MOROSE´s enligt mitt tycke bästa platta “Matters Of The Dark”. Både när det gäller kvalité och stil. Även om “Revenant” är ännu lite rakare och mer direkt i sin framtoning, vilket passar sångaren Ronny Hemlins röst alldeles ypperligt. Jag tycker mig höra influenser från US-metalscenen och då är det framförallt METAL CHURCH och VICIOUS RUMORS jag tänker på. Denna “flirt”, känns fräsch och välkommen tycker jag. Skivan är väldigt nära en 9:a i betyg, det som i slutändan drar ner betyget en aning, är att jag tycker det är ett par låtar för mycket på plattan. Visserligen törstar man ju efter nytt material, men devisen “less is more” stämmer in även här.

Jag har redan i förbigången nämnt sångaren Ronny Hemlin och jag måste säga att han tillhör en av mina absoluta favoritsångare. Så valet av honom känns väldigt lyckat, sanna mina ord!

När det kommer till att välja favoritlåtar, så är det allt annat än lätt, då det finns 7-8st låtar av allra högsta kaliber. Spontant tycker jag att “Ares” ligger väldigt bra till. Med sin bombastitet och orientala influenser, så går den rakt in i hjärtat. Den rakare/snabbare “Babylon” hamnar definitivt också i toppen. “Spirit World” men sin lugna, finstämda inledning bör också tillägnas några spaltmeter. Jag trodde först den kunde vara något så unikt som en ballad, men efter 45 sekunder så tar låten ordentlig fart. Även om låten är relativt tung och hård, så känns den lite mer kommersiell än resten an materialet. Detta blir säkert en given livefavorit och den passar definitivt som en framtida singel också. Ska även nämna “Timeless Dreaming”, som är det närmaste thrash metal bandet någonsin varit i karriären.

Mixen mellan det episka, hårda, snabba, tunga och det melodiösa har aldrig varit bättre på ett TAD MOROSE-album. Detta är definitivt ett av de 10 bästa albumen som släppts i år, den ligger för närvarande 5:a på min årsbästalista. Välkomma tillbaka TAD MOROSE och grabbar vänta inte 10 år tills nästa släpp, det klarar inte mitt “metalhjärta” av.

 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter