ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Angelica – Thrive (7.0)

14 Shares

angelica-thrive-2013-250

Band: Angelica
Titel: Thrive
Genre: Melodisk Rock, AOR
Skivbolag: Frontiers Records
Producent: Daniel Flores
Releasedatum: 2013-11-29
Betyg: 7/10
Bästa låt: Rain On My Parade

Angelica Rylin, kanske mest känd som sångerska i THE MURDER OF MY SWEET har nu valt att kliva ur den symfoniska metalådran för en stund och istället vidga sina vyer, utvecklas och prova på att ge sig in i den så mastiga och överkokade Frontiersgrytan av AOR och melodisk rock. Med tanke på stallet med låtskrivare de har så är alltid garantin på kvalitén hög. Med sig som producent har hon Daniel Flores som också huserar i THE MURDER OF MY SWEET. Han är sedan tidigare ansvarig för produktionen på ett av årets bästa album, FIND ME, och även denna gång har han lyckats ratta rätt även om FIND ME-skivans produktion upplevs något vassare.
Om du har hört ISSA och hennes tidigare släpp på Frontiers så får du en ganska bra bild av vad du kan vänta dig av denna skiva: upplyftande melodier i upptempo, några ballader och lager med keyboard som paketerats snyggt.


Angelica klarar sig utmärkt inom denna genren också, men sången berör inte lika mycket här som på TMOMS-skivorna där den gripande musiken förstärks av Angelicas röst och som där levererar mer känsla och nerv. Den nerven kan man få smakprov på i starten av balladen “Can’t Stop Love”, en låt som dessutom skulle kunnat gått väldigt långt i melodifestivalen. Så vilka har bidragit med låtar till “Thrive”? HAREM SCAREMs Haryy Hess, Robert Säll och Alessandro Del Vecchio så klart med flera. Påpekas bör att Angelica själv skrivit ett antal låtar som håller minst lika god kvalité som resten av spåren. Flertalet gästmusiker finns också t.ex. Jesper Strömblad (IN FLAMES), Per Bergquist (SMASH INTO PIECES) och Matt Guillory (JAMES LA BRIE).

Jag hade höga förväntningar på denna skiva. Efter att lyssnat på korta smakprov av låtarna så ökade de ytterligare, men nu när jag lyssnat flertalet gånger så blir intrycket lite sämre än förväntningarna.
Det kan bero på att Frontiers idag spyr ut denna typ av låtar och skivor. Som skivbolag bör de vara mer petiga med låtval om de inte ska börja släppa dussinprodukter, för det börjar bli alltför vanligt med dessa snarlika skivor. Denna klarar sig på rätt sida strecket, och det mycket på grund av Angelicas och Daniels arbete, men också transporten fram till refrängerna som oftast är mycket smakfulla och visar AOR från sin bästa sida. Det är refrängerna som brister en aning.

Första singeln och videolåten “Breaking My Heart Again” är minnesvärd och ett bra val att marknadsföra skivan med. Övriga riktigt bra spår är upptemporökaren “To Your Rescue” som är av bästa sort, utmärkta “Rain On My Parade” som sticker ut bland låtarna med extra mycket känsla och fantastiska melodier och avslutningsspåret “Take Me To Your Heart” som orsakar ett välmående leende.
Det skulle inte förvåna mig om Frontiers vill göra en duoskiva med Angelica och Issa, för att på så sätt skapa en nutidens HEART. Kanske inte helt fel och ingen högoddsare, men det får tiden utvisa. Däremot ser jag fram mot en ny THE MURDER OF MY SWEET-platta i genren som Angelica behärskar bäst.

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter