ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Cruel Intentions – Venomous Anonymous

När jag var mellan femton och arton regerade band som Guns’n Roses, Skid Row, Mötley Crüe, Poison, Ratt, Warrant, L.A. Guns, Shotgun Messiah och Faster Pussycat med flera. Det gjorde stort avtryck i både hjärta och själ och jag är, och kommer nog alltid att vara en sucker för Sleaze och glaminfluerad hårdrock och metal.

The Cruel Intentions fullängdsdebut ”No sign of relief” (2018) var lovande med charmigt jävlarannamma, rå skitighet och några fina stunder. En oslipad diamant som visade ett band med starkt engagemang och stor utvecklingspotential.

På ”Venomus Anonymous” tar samma band ett stort kliv ut ur garaget gällande såväl låtskrivande som sound. Låtmaterialet är överlag betydligt bättre och mer fokuserat. Erik Mårtensson (Eclipse, W.E.T, Nordic union) har tillfört produktionen mer dynamisk och fler nyanser än tidigare. Dessutom tar bandets naturliga energi en självklar plats iljudbilden.

”Sunrise Over Sunset” är ett lysande exempel. En färgglad smällkaramell som smakar såväl Hardcore Superstar som Crazy Lixx. Låten balanserar på gränsen mellan Sleaze och Melodic Rock och är kanske det mest kommersiella vi hitills hört The Cruel Intentions prestera. ”Kerosene” är också en självklar höjdpunkt. En bonafide partydänga som tillhör det bästa The Cruel Intentions hittills presterat.

På ”Venomous Anonymous” har The Cruel Intentions lyckats få till en bra balans mellan hårdare pjäser som ”Reapercussion”, ”Final Deathroll” och härligt ösiga ”City Of Lice”, melodiösa örhängen som snygga titelspåret, fyndiga ”Casket Case” och ”Goddamn Monday”, som till och med bjuder på tonartshöjning i refrängen på klassiskt schlagermanér, och lugnare nummer som ”Bad Vibes” och svenskspråkiga ”Salt I Ditt Sår”.

Svenska sleazemaffian i Hardcore Superstar, Crashdïet, Crazy Lixx och Confess får se upp, The Cruel Intentions har hunnit i kapp. Om de börjar spurta nu är det bara en tidsfråga innan de lämnar sina kollegor bakom sig i ett moln av rök. Här finns nämligen allt en sleazekonnässör älskar i form av livsbejakande partydängor och råmangelösiga hårdrocksnummer, rikligt kryddade med fotbollskörer, smakfulla melodier och refränger som sitter som tapetklister. Årets sleazesläpp?

Band: The Cruel Intentions
Titel: Venomous Anonymous
Genre: Sleaze
Skivbolag: Indie Recordings
Releasedatum: 3/6
Bästa spår: Kerosene, Sunrise Over Sunset, Casket Case, Venomous Anonymous, Bad Vibes, Final Deathroll, Goddamn Monday, Reapercussion, City Of Lice
Betyg: 4/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER