ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Black Trip – Goin’ Under (8.0)

44 Shares

black-trip-going-under-2013-250

Band: Black Trip
Titel: Goin’ Under
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: Threeman Recordings
Releasedatum: 2013-10-23
Betyg: 8/10
Bästa låt: Tvar Dabla

Har du någon gång suttit och funderat över de stora frågorna i livet? Vad händer när man dör? Hur kan det komma sig att Justin Bieber är känd? Varför finns det människor som inte tror på evolutionen? Hur skulle det låta om Insulter Of Jesus Christ, Vengeance From Beyond och Apocalyptic Desolator från NIfelheim hade ett band ihop med Joseph Tholl samt Jonas WIkstrand från Enforcer?


De flesta av ovanstående frågor kommer du att få fortsätta kontemplera över allena, men den sistnämnda frågan kan jag faktiskt besvara. Svaret är att det låter tuffare än ett ånglok. Rent soundmässigt skulle jag beskriva detta som en hybrid mellan 70-talsrock av den mer raka skolan och heavy metal från de mer allvarsamma delarna av 80-talet. Om man ska namedroppa några specifika band så skulle jag nog påstå att de tre band som främst bör användas för att beskriva Black Trips monumentalt grova sound är Thin Lizzy, The Hellacopters samt tidiga Iron Maiden. Sistnämnda band inte minst på grund av att Black Trips sångare Joseph Tholl inte låter helt olik en viss Paul DiAnno. Samtidigt somBlack Trips debutplatta Goin’ Under låter old school så det förslår låter det samtidigt som ny och fräsch rock som verkligen känns aktuell och inte som någonting som försöker att “härma” någonting annat. Det är en riktig bedrift, men att man lyckats få till ett bra sound på plattan är kanske inte så konstigt när man har spelat in i Nicke Anderssons (The Hellacopters, Entombed, Imperial State Electric etc) Gutterview Studios och förutom nämnde Andersson också jobbat med talangfulla människor som Fred Estby (Dismember) och Dolph de Borst (Imperial State Electric). Som ni märker är det idel högkvalitativa musiker som har jobbat med den här plattan och det hörs verkligen på slutresultatet.

Även medlemmarna själva har dignande CVn och förutom sin medverkan i Black Trip kan man i dessa hitta band som Nifelheim, Enforcer, Necrophobic, Entombed och Unanimated för att nämna några. Således bjuds vi på en oerhört jämnbra platta där samtliga låtar håller en ytterst imponerande hög klass för att vara en debutplatta, men då är ju inte heller det här ett debuterande band på samma sätt som om ett gäng ungdomar precis fått sitt första skivkontrakt. BlackTrip är väl snarare debutanter på samma sätt som Avatarium, Leif Edlings (Candlemass, Krux etc) nya band, som släppte sin debutplatta för några dagar sedan. Oavsett så är dock Goin’ Under en platta som det är mycket svårt att inte bli imponerad av och som det är svårt att inte tycka om. Black Trip levererar kompromisslös rock kombinerat med ett oerhört starkt låtmaterial och en produktion som är snudd på perfekt.

När jag köpte bandets demo Tvar Dabla på Muskelrock ifjol tyckte jag helt klart att det lät bra och att det hade potential att bli någonting i framtiden, men jag måste ändå säga att denna fullängdsdebut överraskade mig positivt. Även om bandmedlemmarna och teamet runt skivan är högklassiga är detta dock inte alltid en garanti för att slutresultatet blir bra, vilket otaliga “superband” är bevis på, men i det här fallet har Black Trip lyckats kombinera sina medlemmars kompetens och rutin vilket bidrar till ett högklassigt framförande samt riktiga brottarhits till låtar med den spelglädje, nyfikenhet och entusiasm man samtidigt har i sin roll som debuterande band, vilket gör att skivan aldrig tappar sin nerv.

Mycket imponerande!

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link