ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Zinny Zan – Lullabies For The Masses

Från de första trevande stegen på Stockholms klubbscen som uppkäftig punkare, via dekadent Hollywoodrocker till samhällskritisk Singer/songwriter. Sveriges egen ”Glamfather” of rock, Zinny Zan, har hunnit med en hel del under sin drygt fyrtioåriga karriär. Oavsett musikaliska ambitioner har den minsta gemensamma nämnaren alltid varit att utan kompromisser gå sin egen väg. Efter tre album på svenska med bandet Stagman gör Zinny Zan nu comeback i bandet med samma namn. 

Redan under Stagmanperioden hittade Zinny, i före detta Skintrade gitarristen Stefan Bergström, en samarbetspartner som passar honom som hand i handske. Tillsammans har radarparet skapat ”Lullabies For The Masses”, ett album som innehåller en imponerande varierad ensemble låtar. 

Vi börjar med nedcabbad bilåkarrock i inledande ”Heartbreak City”, fortsätter med riffglad nittiotalsljudande alternative-hårdrock i ”Welcome To The Show” och landar i svettigt strippstångssväng i Aerosmith/whitesnake influerade ”Let It Rock”. ”Goodbye To Yesterday” låter som  ett möte mellan Ozzy och Aerosmith på sitt mest finstämda humör och ”Bombs Away” är en riktig rökare som för tankarna till Zinnys glammiga förflutna i Easy Action, Shotgun Messiah och Zan Clan. Akustiskt betonade ”Heal The Pain” är skön som en försommardag och har med tiden vuxit sig livskraftig och älskad i mitt hjärta.

”Lullabies For The Masses” innehåller 35 behändiga minuter njutbar musik. Utan tvekan skapas det ett begär efter att få höra mer, för mer kommer det bli om vi ska tro Zinny själv. De största överraskningarna är den kaxigt suggestiva Depeche Mode covern ”It’s No Good” och ”The One” som snabbt har blivit en favorit hos mig. Här finns ett mörker jag inte tidigare hört i Zinny’s musik. Det klär honom väl. Förhoppningsvis utforskas den sidan ytterligare på nästa album.

Band: Zinny Zan
Titel: Lullabies For The Masses
Genre: Hårdrock/Classic Rock
Skivbolag: Wild Kingdom/Sound Pollution
Releasedatum: 20/5
Bästa spår: The One, Bombs Away, Let It Rock, It’s No Good, Heal The Pain, Heartbreak City, Goodbye To Yesterday
Betyg: 4/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER