ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

’77 – Maximum Rock N Roll (7.0)

77 maximum-rock-n-roll250
Band: ’77
Titel: Maximum Rock N Roll
Genre: Gammal helig rock n’ roll 
Skivbolag: Listenable Records
Producent: Fred Etsby/Nicke Andersson
Releasedatum: 2013-10-15
Betyg: 7/10
Bästa låt: Maximum Rock N Roll

Bandets tredje fullängdare bär titeln ”Maximum Rock N Roll” och är inspelad, precis som föregångaren, på Gutterview Studios i Stockholm och är producerad av Fred Etsby och Nicke Andersson samt mixat på Cosmos Mastering, också i Stockholm.

Det finns en mängd olika band som hämtar inspiration av AC/DC och ’77 är definitivt ett av dessa som gör det här ytterst bra och på ett originellt sätt. Precis som albumtiteln avslöjar är detta en skiva maxad med rock n roll, allt vad ’77:s musik handlar om!

Är man ute efter en ”djup” skiva är detta definitivt inte vad man letar efter. Det här är ett band som är ärligt och som skriver låtar om vardagslivet. Med låtar som ”Stay Away From Water” och ”You Bore Me” kan man inte heller ana annat än så. ”Maximum Rock N Roll” är en varierande skiva som skiftar en hel del från låt till låt, från melodiska ”Maximum Rock N Roll” till något tråkiga ”Take Me Or Leave Me”. Men det har sin charm och jag antar att man kan inte bara skriva låtar som är maxade med energi från början till slut, för det skulle också bli ganska enformigt.

Det märks dock att bandet har vuxit till sig i erfarenhet och de vet verkligen vad de sysslar med. Dessutom är de verkligen en riktig fröjd för ögat att se live! Lyssna och njut av MAXIMUM ROCK N ROLL! 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER