ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Borderline Saints – Anger Management (8.0)

borderline-saints-anger-management-2013-250

Band: The Borderline Saints
Titel: Anger Management
Genre: Progressive Metal
Skivbolag: Rambo Music
Producent: Beau Hill/TBS
Releasedatum: 2013-11-01
Betyg: 8/10
Bästa låt: Straitjackets & The Usual Medication (Beau Hill remix)

Uttrycket “att gå på pumpen” har fått ett ansikte, nämligen yours trulys icke allt för fagra nuna.

Med vissa skivbolag vet man i ju stort sett vad man får och det är med de öronen man lyssnar initialt. Inget undantag denna gången, vad gäller lyssnandet.
Får man dessutom med i kittet från skivbolaget att bandet influerats av bland annat Blink 182 och Linkin Park så är ju fördomen total och avgrundsdjup.
Men…ganska omgående händer följande: mina öron skickar på hjärnan något som denna inte var beredd på och det hela mynnar ut i ett tvåfrontskrig där hjärnan till en början är chanslös.
Ända tills blomkålen fattar grejen! Detta är smart metal framförd av ett knippe väldigt duktiga musiker utan det att för den sakens skull låter tillrättalagt. Det kan ju annars lätt göra det med de där förutsättningarna givna.
Nu älskar hjärnan det här och öronen får betala priset.

Att försöka sig på en “låter som” med The Borderline Saints känns som en omöjlig uppgift. De låter helt enkelt som de gör och förmodligen som de själva vill.

Möjligen skulle man kunna referera till Rush då sången bitvis låter lite Geddy Lee och att det inte finns en ogenomtänkt ton på plattan. Det är i så fall ett väldigt metalliserat och bitvis stenhårt Rush vi skulle hört men till skillnad från de kanadensiska giganterna så är det inte mastodontlåtar vi blir påtvingade. De är istället många…
Fjorton låtar som klockar in på strax över 46 minuter gör att det inte hinner bli tråkigt. Med längre låtar så kan jag ha förståelse för om en mättnad hade smygit sig på rätt snabbt men så blev inte fallet, iallafall inte för Herr Pumpansikte.
Hade vi begagnat oss av halvpoäng så hade Anger Management fått 8,5. Ni får ta till er den lilla uslingen ändå, det är ju trots allt tanken som räknas.
Tack för den stora överraskningen.

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER