ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Aggressive Chill – Before My Breath Holds Me Down (7.0)

aggressive-chill-Before-My-Breath-Holds-Me-Down2013-250

Artist: Aggressive Chill
Titel: Before My Breath Holds Me Down
Genre: Metal/rock
Skivbolag: Rambo/Sony Music
Releasedatum: 2013-10-09
Betyg: 7
Bästa Låt: “7 inch”

Det här var inte alls särskilt dumt!

Aggressive Chill är ett band som har spelat tillsammans i 10 år. Ingen av medlemmarna Mikael Willy Wilhelmsson (sång och gitarr), Robert Ottoson (bas), Per Bjelovuk (trummor), eller Andreas Ohlsson (gitarr) känner jag igen från någon annanstans. Kanske är det just därför blir jag förvånad över hur skickliga de är och hur bra det låter. Varför har jag inte stött på dem tidigare, under vilken sten har de hållit sig gömda för mig? Ändå är Aggressive Chill som sagt inget nybildat eller helt okänt band. Men 10 år på nacken så har de hunnit med tre plattor och de har även turnerat tillsammans med  Mustasch, Europe och Lillasyster.

“Before My Breath Holds Me Down” heter deras tredje platta. Efter att även ha lyssnat mig igenom deras två första album (“Aggressive Chill” och Destination 7734″) noterar jag att bandet på sin senaste platta definitivt tycks ha funnit sin plats och sin musik. På deras tidigare plattor de mer osäkra och sökande, men på “Before My Breath Holds Me Down” är de i stället samspelta och självsäkra. Både albumomslag och bandnamn vittnar klockrent om vilken musik de levererar – en tung och rå men ändå melodisk rock, som drar starkt mot grungehållet. Här finns aggression och styrka, blandad med djupa tankar.  

Även om jag så här års älskar ljudet av höstregn mot fönsterrutan, så låter jag det gärna överröstas av låtar som “7 Inch”, “Snake”, “Chemical” och “Before The Plunge”. 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER