ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Place Vendome – Thunder In The Distance (7.0)

4 Shares

Place-Vendome---Thunder-In-The-Distance

Band: Place Vendome
Titel: Thunder In The Distance
Genre: AOR / Melodisk Rock
Skivbolag: Frontiers Records
Producent:  Dennis Ward
Releasedatum: 2013-11-01
Betyg: 7/10

Bästa låt: Heaven Lost


 

Kombinationen av skivbolaget Frontiers, producenten Dennis Ward och Michael Kiske på sång borgar för att det osar hög kvalité om detta album. Om du dessutom adderar låtar från några av branschens bättre låtskrivare just nu som t.ex. Magnus Karlsson (PRIMAL FEAR), Alessandro Del Vecchio (HARDLINE), Sören Kronqvist, Tommy Denander och Timo Tolkki så borde inte slutresultatet misslyckas.

Resultatet i dessa tretton spår fördelade på nära 55 minuter blir heller ingen besvikelse. Förväntningarna infrias och det känns skönt att Michael Kiske än en gång får chansen att sjunga på riktigt bra låtar -för detta är utan tvekan bland de bästa låtar som Kiske sjungit på i modern tid. Dock så finns det flertalet sångare som skulle ha gjort denna insats minst lika bra, men han sjunger fortfarande riktigt bra trots att hans ganska ofta avslutande vibrato stör å det grövsta och som i vissa skeden är nära att vibrera sönder låten ordentligt och totalt.

 

Alessandro Del Vecchios inledande “Talk To Me”, som också är första singeln, imponerar och tillhör skivans bästa spår. Övriga spår som utmärker sig positivt är “Fragile Grounds”, “Heaven Lost”, Magnus Karlssons “Break Out” och Sörens power ballad “It Can’t Rain Forever”. Övriga spår är också av bra standard och levereras på ett varierat sätt och helhetsintrycket blir lyckat.

Bandet innehåller återigen medlemmar från band som PINK CREAM 69 och VANDEN PLAS. Till detta album finns även ADAGIO representerat vilket bidrar till intressant och stabilt musicerande samtidigt som Dennis produktion som vanligt inte gör någon besviken.

Skivan känns “stor” då jag vid de flesta lyssningar förväntat mig att skivan är på väg att rundas redan vid spår nio. Det är en fröjd att upptäcka att det är fyra spår kvar.

 

Detta är tredje albumet under namnet PLACE VENDOME och är något bättre än 2009 års album nummer två, “Streets Of Fire”, och tangerar kvalitén från debuten på den självbetitlade skivan från 2005. Jag skulle hellre se ett fjärde album med denna konstellation än ett andra album med Kiskes UNISONIC.

 

Detta är ännu ett lyckat projektband som Frontierspresidenten Serafino har lyckats sätta ihop och bibehålla under de senaste nio åren. Men det skapar samtidigt en viss anonymitet och risken är stor att vi endast kommer få höra detta på skiva. Oaktat detta faktum så är det ett bra album och det trots irriterande vibraton. Detta är ytterligare bevis på att Kiske ska lägga sin pinsamma popera bakom sig. Det är i sammanhang som detta han fortfarande gör sig bäst rättvisa.

 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter