ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Seventh Key – I Will Survive (6.0)

17 Shares

SEVENTH-KEY-I-WILL-SURVIVE-250

Band: Seventh Key
Titel: I Will Survive
Genre: Melodisk Rock
Skivbolag: Frontiers Records
Producent: Mike Slamer
Releasedatum: 2013-11-01
Betyg: 6/10
Bästa låt: I See You There

11 låtar på 52 minuter är vad Mike Slamer och Billy Greer bjuder på efter nio års frånvaro. Efterlängat? – Ja! Höga förväntningar? Ja! Motsvarar resultatet förväntningarna? Nja, inte riktigt. Hur mycket jag än lyssnar så når denna platta inte högre även om jag önskat så. Detta är inte en dålig skiva, men med detta manskap är man bortskämd med bättre slutresultat än detta. Jag tror inte att jag blivit så här besviken tidigare på något som är signerat Mike Slamer (CITY BOY, STREETS, STEELHOUSE LANE).
Visst finns kännetecknen där och i många stunder är det bättre än bra, men det saknas slagkraftiga refränger. Resan dit är oftast imponerande men sedan när du förväntar dig att höjdpunkten ska komma och den uteblir går luften ur och låten får en axelryckning som reaktion. Det känns ytterst ovanligt med Frontiers’ mått mätt.


Det är tillbakalutad melodisk rock med flertalet progressiva inslag som vi bjuds på. Det känns moget och genomarbetat, men den som söker attityd och lite skarpa kanter får söka vidare. Jag var faktiskt tvungen att lyssna på föregångarna för att ta reda på om det lät så här för nio år sedan eller om det var min smak som tagit en ny riktning. Jag kan uppleva att en del tyngd gått förlorad, men det kanske kan beskrivas som ett fint årgångsvin som mognat med åren.
Öppningspåret, titelspåret och första singeln “I Will Survive” och efterföljande “Lay It On The Line” är mediokra även om den senare har allt utom en bra refräng. Spår nummer tre, “I See You There”, är däremot en riktigt bra låt med alla nödvändiga ingredienser för en hit.
På de resterande låtarna håller var tredje en högre nivå och det är inte bra nog med tanke på resurserna i bandet. Billy (KANSAS) levererar utan att imponera nämnvärt och Mikes gitarrspel var betydligt intressantare och vassare på CHRIS OUSEYs soloalbum. Dock är produktionen att känna igen: luftig, snygg, tydlig och passande för låtmaterialet. Men likt resten av skivan så saknas något även i detta avseendet.

Många kommer säkert att gilla denna skiva, men med nio års väntan på ett nytt album så förväntade jag mig betydligt mer, särskilt med tanke på en sådan unik gitarrist som Mike är. Jag väljer att bortse från denna miss och ser istället fram mot herr Slamers medverkan på OUSEYS nya sologiv som inte är allt för långt borta. Som avslutning skulle jag vilja lägga till “If” före skivans ordinarie titel och svaret är ganska givet för mig. Ett fjärde album känns väldigt långt borta och jag ser ingen anledning att sörja detta faktum.

 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter