ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Vengeance – Piece Of Cake (7.0)

vengeance-piece-of-cake-2013-200

Band: Vengeance
Titel: Piece Of Cake
Genre: Hårdrock/heavy metal
Skivbolag: SPV/Steamhammer
Speltid: 43:07
Releasedatum: 2013-10-28
Betyg: 7/10
Bästa Låt: Headquake

VENGEANCE drabbades ju av ett riktig dråpslag, när Jan Sommers dog i hjärtattack 28/1 -11 (R.I.P). Det fanns säkert en och annan som funderade över hur bandets framtid skulle te sig? Måste erkänna att även jag hade mina tvivel, men när Jan´s 21årige son Timo tog över gitarren, så kändes det genast lite tryggare.

Bandet känns definitivt igen, men det märks att Timo bidragit med en lite modernare touch till soundet. Han har förövrigt skrivit 5st av de totalt 10 låtarna som är på plattan. De har även tagit en resa bakåt i tiden och gjort lite mera heavy metal-inspirerande låtar, som till exempel “Raintime” Den låter inte helt olikt en melodiös “Yngwie-låt”, om man säger så.

“Sandman” däremot, är en bluesig/funkig låt, som har ett riktigt skönt sväng och jag gillar verkligen refrängen på denna. “Headquake” är en tungt riffande rockstänkare, som sitter som en rak höger i solar plexus! Titelspåret “Piece Of Cake” för även den gå under samma benämning, men den är inte riktigt lika tung.

Den avslutande låten “Good Bye Mother Sky” kan faktiskt ses som “Arabia´s” lugnare och mer städande kusin. Känns inte direkt fel att de plockade upp det orientaliska spåret igen och Timo´s känslofulla solo på denna låten bara älskar jag. Summerar man denna platta, så spretar det lite grann stilmässigt, men inte lika mycket kvalitetsmässigt. Skivan håller med andra ord god VENGEANCE-klass.

 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER