ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Monster Magnet – Last Patrol (6.0)

monster-magnet-cover-2013-250

Artist: Monster Magnet
Titel: Last Patrol
Genre: Stoner Rock
Skivbolag: Napalm Records
Releasedatum: 2013-10-18
Betyg: 6/10
Bästa Låt: Mindless Ones

Egentligen är det fel att jämföra något med Monster Magnets låt “Powertrip” från 1998, men när inledningsspåret på nya plattan “Last Patrol” ljuder i mina högtalare så får jag nästan vibbar av samma slag som när det begav sig för 15 år sedan. Låten ifråga heter “I Live Behind The Clouds” och är en fullvärdig medlem i den lilla familj av låtar som Dave Wyndorf och hans band gjort fantastiskt bra sedan bandet startade 1989. Att resterande del av plattan ska hålla samma höga klass är inte att vänta och det kan man inte kräva heller. Småtrevligt är det definitivt och efter titelspåret så följer ett pärlband av tre låtar där man rycks med i musiken och i alla fall jag tycker det är hur trevligt som helst. I låten “Paradise” får jag tex Dire Straits och deras riff i “Money For Nothing” på hjärnan. Om det beror på att det faktiskt är lika eller inte kan jag inte svara på. Det händer ofta när jag lyssnar på musik att jag hör riff, strofer, solon eller andra småsaker som jag förknippar med andra låtar.

När jag sitter där och tycker att det bara är hur trevligt som helst så blir det ännu bättre. Spår 6 heter “Mindless Ones” och är inte bara en av Monster Magnets bästa låtar utan definitivt en av 2013 års bästa låtar hittills. Den formligen bara exploderar och den växer och växer för varje lyssning. Tyvärr är avslutningen på plattan “Last Patrol” ingen höjdare. Det känns som allt krut redan bränts och den stora explosionen kom i och med “Mindless Ones”. Fram till och med den låten är detta Monster Magnet som Monster Magnet ska vara. Fram till och med den låten är detta det bästa bandet släppt sen “Powertrip”. Avslutningen består av tråkiga låtar där längden på låtarna känns som en evighet. Trots detta så är plattan definitivt köpvärd och den växer fortfarande för varje lyssning. Det känns som ett måste att se detta band på nästa års Sweden Rock Festival.

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE

Warning: Undefined array key "pt-cv-view-type" in /home/rocknytt/public_html/wp-content/plugins/content-views-query-and-display-post-page/includes/block_view.php on line 111
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT