ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Killer Bee – Evolutionary Children (7.0)

killer-bee-evolutionary-children-2013-250

Titel: Evolutionary Children
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Killer Bee Music/Target Distribution
Speltid: 49:37
Releasedatum: 2013-10-13
Betyg: 7/10

Jag köpte KILLER BEE´S platta “Raw”, för 29 spänn på Ginza för en massa år sedan. Tyckte den var just härligt rå och svängig som tusan. Efter den plattan, så föll bandet helt i glömska hos mig och det var först förra året, jag uppmärksammde dem igen. Stilmässigt har det hänt en del sedan “Raw”. Nya skivan håller sig i samma ljudlandskap som förra årets comebackplatta “From Hell And Back”. Det är en mix mellan allt från 70tal till ganska moderna tongångar. Men basen är svängig melodiös 80talsinpirerad hårdrock. Resan mellan årtiondena funkar för det mesta riktigt bra, även om jag måste medge att jag inte är en frälst orgelfantast.


Precis som förra plattan är “Evolutionary Children”, lite svår att komma in i. Men bitarna faller på plats, efter några rundor i cd-spelaren. Spontant så måste jag säga att jag uppskattar denna skiva mer än förra. Det är förvisso bara marginella kvalitesskillnader, men jag har mer vant mig vid “nya” soundet nu. Gillar fortfarande de raka “raw-doftande” spåren bäst, som till exempel: “A Little Too Old”, “Ride On” och “Gimme A Taste”. När man hör sådana låtar, så är det helt enkelt omöjligt att sitta still!

“Utstickarlåten” på plattan får man väl ändå kalla “Children Of The Evolution”, som är väldig “storslagen” om man ser till hur bandet brukar låta. Brian låter här som en kopia av Graham Bonnet och det är ju inga direkta fel. Låten är med andra ord lite pompös och som helhet så funkar den, även om den kanske hade behövt vara ännu lite maffigare för att nå ända fram. Kan tänka mig att den fungerar ypperligt live.

Balladerna “All The Things You Say” och “Maybe Baby” är också av det bättre slaget. Men jag kan tycka att fyra ballader på en platta är åtminstone en för mycket. Skulle jag fått bestämma, så hade jag nog valt att ha 10, max 11 låtar på plattan. Då jag tycker att ett par-tre låtar är ganska intetsägande. Skivan blir lite svårbedömd på grund av sin ojämnhet, hade helst satt 6,5 i betyg, men med lite välvilja och eftersom topparna är så höga på denna platta. Så antar jag att en sjua är på sin plats, trots allt.

Bästa Spår: A Little Too Old

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link