ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Impera – Pieces Of Eden (7.0)

46 Shares

impera-pieces-of-eden-2013-250

Band: Impera
Titel: Pieces Of Eden
Genre: Melodisk Hårdrock
Skivbolag: Escape Music
Releasedatum: 2013-10-18
Betyg: 7/10

Tommy Denander har varit med sen Hedenhös tid känns det som, men det är naturligtvis inte korrekt. En sak som däremot är korrekt är det faktum att han precis som jag tycker Kiss är helt okej. De övriga medlemmarna i Impera har också Kiss som stora favoriter och därför är det inte så konstigt att en av plattans 10 spår är en cover på låten “Goodbye” som i original finns på Paul Stanleys soloplatta från 1978. Ett ovanligt val av cover visst, men den passar in i helheten på bandets nya platta “Pieces Of Eden”. Matti Alfonzetti (känd från Skintrade, Jagged Edge, Talisman mfl mfl) visar att han definitivt är en av Sveriges bästa sångare och öppningsspåret “Beast Within” kan mycket väl bli årets låt när det är dags att summera.


Jag sitter nämligen bara helt stilla när jag hör låten första gången och tänker att satan vad bra detta är. Hade fler låtar nått upp i denna klass så hade jag redan nu kunnat säga att jag hört årets platta. Men även om toppen nås redan i öppningsspåret så innehåller “Pieces Of Eden” en hel del riktiga små stjärnor som plockats ner från den melodiska hårdrockshimlen. “These Chains”, “Since You’ve Been Gone” och “You And I” växer hela tiden. Det enda man egentligen kan ifrågasätta är varför “Goodbye” finns med. Visst passar den in stilmässigt som jag skrev tidigare, men det hade varit trevligare om bandet tagit ut svängarna en aning och inte gjort den på samma sätt som Paul Stanley 1978.

Jag ska dock inte haka upp mig på små saker utan jag konstaterar att Tommy Denander återigen lyckas med det han kan allra bäst, nämligen att spela melodisk hårdrock. Detta är bra och det kommer att växa ännu mer. Impera har gjort en platta som mycket väl kan kvala in bland årets tio bästa album och det hade jag aldrig trott innan jag lyssnade på plattan första gången.

Jag är helt övertygad att detta kommer att funka live också så varför inte boka in Impera till 2014 års Sweden Rock Festival?

Bästa låt: Beast Within

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter