ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Ministry – Enjoy the Quiet – Live at Wacken 2012 (6.0)

ministry-wacken-250

Band: Ministry
Titel: Enjoy the Quiet – Live at Wacken 2012
Genre: Industri Metal
Skivbolag: 13th Planet Records & UDR/Wacken Records GmbH
Releasedatum: 2013-08-02
Betyg: 6/10

När jag såg MINISTRY live på Gates of Metal 2006 var det (troligen) min första bekantskap med industrialisterna -och som de golvade mig. Under hela konserten stod jag som i trans och var helt hänförd av Al Jourgensen med manskap, för den turnén förstärkta med Joey Jordison (Slipknot) på trummor. Ett par dagar senare köpte jag på mig hela diskografin. Jag blev inte överkörd som under konserten. Däremot blev jag förvånad över mångsidigheten i musiken. Lyckligtvis finns konserten från Wacken 2006 med här som bonusmaterial, naken och rå precis som det var när jag såg dem och nästan lika bra.

Huvudakten på denna dvd består av bandets spelning på Wacken Open Air 2012. En snarlik version av samma konsert såg jag för övrigt på Getaway Rock Festival samma sommar, en konsert som var en besvikelse. 

Här saknas råheten totalt och precis allting känns tillrättalagt till förbannelse. Fula och onödiga videoanimationer är inbakade i konserten och förstör var och varannan låt genom att helt och hållet ta död på livekänslan i upplevelsen. Något annat som också tar död på upplevelsen är det groteskt studiogenomarbetade materialet som inte låter live för fem öre. Så vad vi har här är ett “livedokument” som inte tillför ett smack för lyssnare, mer än att vara en “best of”- parentes i karriären. 
Men på något vis är det ändock ett fint avslut för Mike Scaccia som tragiskt nog gick bort i december förra året.

Bästa låt: Rio Grande Blood

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER