ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Eden’s Curse – Symphony Of Sin (9.0)

3 Shares

edens-curse-symphony-of-sin-2013-250

Band: Eden’s Curse
Titel: Symphony Of Sin
Genre: Hårdrock
Skivbolag: AFM Records
Producent: Paul Logue
Releasedatum: 2013-10-04
Betyg: 9/10

Detta multinationella band innehåller medlemmar från Skottland, England, Tyskland. Det italienska keyboardgeniet Alessandro Del Vecchio som kom med i bandet 2009 har på detta album lämnat plats för bandet Powerquests walesiska huvudman Steve Williams.
2011 slutade en av bandets grundare och i USA uppvuxna Michael Eden som sångare och ersattes med italienska Pathosraysångaren Marco Sandron. Det visade sig inte fungera bra, vilket i sin tur ledde till att han ersattes inför detta album av den serbiske Nikola Mijic som har ett förflutet i det progressiva bandet Dreyelands. Resterande medlemmar är den andre grundaren och tillika bassisten Paul Logue, trummisen Pete Newdeck och gitarristen Thorsten Koehne. Trots alla medlemsbyten och viss oro för att de aldrig ska finna harmoni som band funnits där så har de vid varje släpp levererat även om kvalitén skiftat.


Nu släpper bandet sitt fjärde studioalbum ,”Symphony Of Sin”, som innehåller tretton låtar som spänner musklerna över 67 minuter.
Efter att aldrig riktigt hittat rätt igen efter debuten känns det äntligen som alla bitar fallit på plats. Det som ljuder från detta album låter mer komplett och genomarbetat än tidigare.

Pauls låtar och produktion är bättre, Dennis Wards mix är imponerande som alltid och tillsammans med resten av bandet blir det en perfekt fungerande enhet som aldrig sviktar under denna timma med högkvalitativ hårdrock.

Sångaren Nikola är en stor bidragande orsak till bandets lyft. Denne, kanske för många anonyma kille, imponerar stort med sitt breda register samt att det är en härlig inlevelse och nerv i hans röst

Han håller en högre nivå än tidigare sångaren Michael Eden som på senare tid visat en enorm bitterhet mot bandet och roat mängder av människor, inklusive mig, på diverse forum etc. Även om mycket får tas med en nypa salt så har det varit bitvis mycket underhållande och galet.

Titelspåret och öppningslåten på detta album är närmare åtta minuter lång. Det visar sig vara lika djärvt som lysande då man inte reflekterar över längden samtidigt som man kommer djupt in i skivan redan i första låten.

Den ena godbiten efter den andra avlöser varandra och resan fram till låt sex kan bara summeras som bandets starkaste inledning någonsin. Även om en och annan låt under skivans gång inte håller samma mått så är det från låt ett till tretton ett grymt bra album och utan tvekan bandets bästa.

Det är vacker, musikalisk, energisk, massiv och melodiös hårdrock för den kräsne lyssnaren. Det är modernt och lättillgängligt där varje instrumentalist bidrar till att forma musiken till högklassig njutning.

Tunga och inspirerande riff blandas med stabila och pumpande basgångar som i sin tur backas upp av ett mäktigt trummande.
Låtarna tänjer en del på den traditionella låtstrukturen som normalt är vers, brygga och refräng, vilket gör Eden’s Curses låtar bastantare och intressantare, ibland en tempoändring, ibland lite akustiskt etc. men alltid med ett lyckat resultat.

Detta är en bra instruktionsbok för ett lyckat hårdrocksalbum. De som kan följa detta recept och bli lika bra kockar som dessa herrar kan komma att gå långt.

Hade de strukit de, enligt mig, svagaste spåren hade detta utan tvekan varit full pott. Men trots att så inte är fallet är de uppe och nosar på tvåsiffrigt.

Om ni inte är eller blev intresserade av att höra denna skiva så får ni se till att bli det -för om ni går miste om detta album så begår ni tjänstefel som hårdrockare.

Bästa låt: Rock Bottom

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter