ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Mystic Prophecy – Killhammer (8.0)

mystic-prophecy-killhammer-2013-250

Band: Mystic Prophecy
Titel: Killhammer
Genre: Power Metal
Skivbolag: Massacre Records
Speltid: 51:05
Releasedatum: 2013-09-27
Betyg: 8/10

Förväntningarna inför detta släpp var stora hos mig, verkligen stora. Första lyssningsrundan gav mig intrycket: jaha, var skivan inte bättre? Andra rundan, så fick jag lite grepp om några låtar och utsåg dem snabbt till mina favoriter. Efter ungefär 5-6st genomlyssningar, så kan jag säga att plattan känns riktigt genomgjuten och den 6:a, som jag tyckte den var i början, har nu förbytts till ännu en 8:a i raden.

Variationen på materialet är större än jag från början hade trott och här samsas mer melodiösa låtar, med blytunga skapelser. Titelåten “Killhammer” tycker jag hamnar någonstans i mitten av denna saliga blandning av hårt och kommeriellt. Sången av RD Liapakis är ju som vanligt klockren och produktionen är helt enkelt perfekt. Går inte att göra power metal hårdare än så här!

Den första låten som riktigt greppade tag i mig, var “Armies Of Hell” och den har verkligen allt: tyngd, fart och melodi. Efterföljande “To Hell And Back” är ultramelodiös, men det tullas likväl inte ett dugg på tyngden. “Hate Black” slår an på det mera storslagna, lite episka spåret och nu har jag faktiskt ganska effektivt i korta ordalag summerat hur variationen på denna platta ser ut. Covern på “Crazy Train” behöver jag kanske inte nämna eller vad sjutton det gör jag ändå. Har aldrig gillat den låten och den blir inte så mycket bättre när den “metalifieras” heller.

Det finns inga tvivel, MYSTIC PROPHECY har lyckats med konstycket att göra ännu en suverän platta, som de kan lägga till sin redan digra samling!

Bästa Låt: Armies Of Hell

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER