ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Electronomicon – Unleashing The Shadows (7.0)

electronomicon-chasing-the-shadows-2013-250

Band: Electronomicon
Titel: Unleashing the Shadows
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: No Remorse Records
Speltid: 43:22
Releasedatum: 2013-10-14
Betyg: 7/10

David Valdez, till vardags sångare i HELKER huserar även i TRIDDANA(de spelar folk-inspirerad metal) och så dessutom i detta band. Med sig har han gitarristen från TRIDDANA Juan José Forne´s och bandet fullbordas med den amerikanska trummisen Owen Bryant . Detta argentinsk-amerikanska projekt eller band, har en liten annan inriktning än ovan nämnda band, då de sneglar mera mot klassisk heavy metal. I informationsbladet som medföljde denna promo, så tog de upp influenser som RAINBOW, DIO, MASTERPLAN och TAROT. Jag har inga större invändningar med den beskrivningen. Referenserna till DIO har mycket med att göra att David Valdez röst är minst sagt “DIO-aktig”. Tycker Davids röst får en helt annan bredd och mångsidighet på denna platta, än den får när han sjunger med HELKER. Den blommar ut, helt enkelt.

Plattans “lilla” begränsning finns i låtmaterialet, det finns helt enkelt inte nog många fantastiska låtar, för att lyfta betyget ett eller två pinnhål till. Variationen och produktionen är det definitivt inget fel på!

Skivan börjar definitivt på bästa sätt, med den “Wicker Man-doftande “The Art of Destruction” och Mr Valdez låter härligt elak. Sedan följer en modern låt ” I Believe”, som för tankar till MASTERPLAN när de är som rakast och mest kommersiella. Refrängen sitter som smäck. Tredje spåret “Waiting” börjar som introt i “Nightcrawler” och blir en tungt riffande metal-dänga. Hade alla låtar hållit samma standard som dessa tre, så hade betyget blivit högre.

Nu är resten av låtarna definitivt inte dåliga heller, finns absolut ingen låt som är sämre än bra. Det blir nästan lika bra på slutet som det var i början, så skivan avslutas på ett riktigt bra sätt. För både balladen “Far Away” och metallåten “Pieces Of A Dream” funkar också riktigt bra och knyter således ihop säcken på ett bra sätt.

Bästa låt: The Art Of Destruction

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER