ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Poisonblack – Lyijy (5.0)

poisonblack-lyijy-2013

Band: Poisonblack
Titel: Lyijy
Genre: Metal
Skivbolag: Warner Music Finland
Producent:  Jonas Olsson
Releasedatum: 2013-09-13
Betyg: 5/10

Ur spillrorna av Sentenced reste sig gitarristen Ville Laihiala år 2000 för att starta bandet Poisonblack. Tre år senare kom debuten “Escapexstacy” som fortfarande är min favorit i deras diskografi.  Även om jag vid varje skivsläpp hoppas att de ska hitta tillbaka till den eran med lite mer finskt vemod så drar bandet mer åt rock’n’roll varje gång.
 På debuten sjöng Charons Juha-Pekka Leppäluoto, men efter den tog Ville över mikrofonstativet och det blev tyvärr inte till de bättre.  Det bekräftas än en gång på detta album då det bitvis blir för ansträngande att lyssna på honom.

Det låter som Finlands svar på Backyard Babies eller kanske till och med Hellacopters, vilket inte borde ses som negativt men låtarna är helt enkelt inte tillräckligt starka. Efter att ha dalat betydligt sen debuten blir inte heller denna skiva något lyft.
De verkar stå fastgjutna i detta mediokra rock’n’rolland där den ena låten är för lik den andra för att de ska gå att hålla isär dem. Även om tempot är varierat och att det ibland levereras riktigt känslofulla stycken blir helheten platt och lämnar mig tämligen oberörd.

Det är kompetent och välproducerat och i sina bästa stunder så öses det på ganska bra trots den påtagliga anonymiteten.
Föregångaren “Drive” från 2011 hade två eller tre lysande spår, men tyvärr lyser de totalt med sin frånvaro på detta album. Något som de däremot är konsekventa med, likt andra finska band,  är avsaknaden av melodier i dur. Det är mörkt, rått och ärligt vilket är tilltalande, men för att höja helhetsintrycket räcker detta inte. Det förblir en jämntjock rock’n’rollgegga i vitblå färger som bleknar ytterligare med denna skiva.

Nej, blicka tillbaka en sisådär 13 år och hitta tillbaks till den gotiska rockens ådra, då kommer jag i alla fall förlåta er för era tre sista halvmesyrer.

 

Bästa låt: The Flavour Of The Month

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER