ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators – 4

Det kan inte bli annat än coolt när Slash är inblandad. Nya skivan ”4” tillsammans med Myles Kennedy & The Conspirators är högljudd, har häftiga arrangemang och samtidigt finns det melodiösa där någonstans. Här levereras groovy, bluesmarinerad hårdrock och tung, energifylld rock’n’roll.

Gitarristen har tillsammans med sångaren och den här gruppen tidigare gett ut tre album. Deras fjärde platta fick kort och gott namnet ”4”. Medlemmarna reste till Nashville och spelade in alla låtar live i den historiska RCA Studio A, med producenten Dave Cobb. Något som känns extra historiskt är att skivan blir det allra första materialet som släpps på Gibson Records, ett bolag som gitarrföretaget Gibson nyligen startade. Utgivningen sker i samarbete med BMG.


Tjocka, upprepande gitarrtoner inleder ”The River is Rising” och sedan hör man Myles karaktäristiska, nasala sångröst. Musikerna gasar på och kör så att det ryker. Särskilt Slash öser på ordentligt. Här finns också ett imponerande trumspelande och refrängen har en fångande melodi. Det är en mycket bra och kraftfull uppvärmning av albumet.

Både fin och cool är den fantastiska ”C’est la vie”. Kennedy sjunger avslappnat, med känsla i rösten, vilket blir väldigt bra. Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators hårdrock har stänk av blues, vilket särskilt hörs i bland annat ”Actions Speak Louder Than Words”. Musiken rullar på med energifylld värme och sveper med sig lyssnaren. Här finner vi ett tjusigt spelande på basen och naturligtvis ett skickligt hanterande av gitarrsträngarna. Dock är refrängen kanske inte lika stark som resten av låten.

Annons:

Ett framträdande och bra basspelande hörs i ”Whatever Gets You By”, som är fullproppad av allt möjligt och ger mig en lätt splittrad upplevelse. Ur gitarrsolot ramlar en massa toner, till synes huller om buller. Spåret är snudd på disharmoniskt emellanåt, men blandas med ett skönt gung. Under introt till ”Spirit Love” hörs österländska toner. Hela biten går mestadels i moll, men de slänger in lite dur i refrängen, så det tycks pendla lite fram och tillbaka. Musiken tuggar på och halvt om halvt slirar fram, så att det nästan blir lite skevt emellanåt. Det är inte så konstigt som min beskrivning låter, utan är bra gjort av gruppen. Trummisen spelar dessutom extra skönt.

Den milda och väldigt fina midtempo-låten ”Fill My World” har en mjuk 80-talstouch. Gitarrspelandet är helt enastående. Tonerna vibrerar lätt och tycks hänga kvar i luften under solot. Slash bjuder på ett fantastiskt lirande även i den suveräna ”April Fool”. Alla stränginstrumenten framförs med en sprudlande energi, som får lyssnaren att känna en berusande glädje. Den här biten får mig verkligen på bra humör.

Svagt i bakgrunden hör man dem prata med varandra mellan vissa spår, vilket är en kul detalj, som gör att det känns äkta och närvarande. Jag gillade deras förra material ”Living the Dream” väldigt mycket, men det nya albumet är ännu bättre. ”4” är en otroligt stark platta, med hög kvalitet.

Lineup:
Slash – gitarr
Frank Sidoris – gitarr
Myles Kennedy – sång
Todd Kerns – bas
Brent Fitz – trummor

Låtlista:
01. The River is Rising
02. Whatever Gets You By
03. C’est la vie
04. The Path Less Followed
05. Actions Speak Louder Than Words
06. Spirit Love
07. Fill My World
08. April Fool
09. Call Off the Dogs
10. Fall Back to Earth

Artist: Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators
Titel: 4
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Gibson Records / BMG
Antal låtar: 10
Speltid: 43:39
Releasedatum: 2022-02-11
Bästa låtar: April Fool, Call Off the Dogs, C’est la vie, Actions Speak Louder Than Words.
Betyg: 4,5 av 5

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT